28 mei 2024

Snel internet in buitengebied

0
Ik ben Angela Rijnen, biologisch boerin bij Loppersum. Met velen in de gemeente Loppersum hoop ik óók snel te kunnen internetten. Dat kan als er een glasvezelnetwerk wordt aangelegd. En dat gebeurt alleen als we met velen meedoen. Twijfelt u nog?

Dan wil ik u graag attenderen op 2 informatiebijeenkomsten hierover a.s. donderdag 6 december in Vita Nova (Middelstum). Woont u op een ‘wit’ adres en heeft u nog niet besloten of u meedoet? Kom dan donderdag en stel uw vragen en bespreek alle twijfels. U kunt komen om 16.30 uur of om 19.30 uur.
Tot 7 december kunt u zich inschrijven voor een GRATIS aansluiting.
Waarom gratis?
Een aansluiting op glasvezel-internet kost normaal duizenden euro’s per adres. Nu is er EENMALIG het aanbod voor een gratis aansluiting. Hoe dat kan? Er zijn tientallen miljoenen euro’s aan subsidie vrijgemaakt om trage adressen in de hele Provincie Groningen aan te sluiten. Zodat we mee blijven doen!
Wat heb ik er aan?

          Voor iedereen: snel internet is prettig, geeft nieuwe mogelijkheden (tv, apparaten etc.) en wordt  steeds belangrijker (zorgvoorzieningen, werk, school en allerlei diensten)

          Voor iedereen: kijk eens wat u maandelijks kwijt ben aan telefonie, internet en tv. Op de voorlichtingsavond kunt u bespreken of u misschien per maand minder betaalt met een combi-abonnement voor de glasvezel (internet + telefonie en/of tv)

          Voor ondernemers/boeren: over het algemeen beslist noodzakelijk.

          Voor huiseigenaren: uw woning/boerderij wordt bij verkoop meer waard

Voorwaarden om mee te doen

          U woont op een ‘wit’ adres (doe de postcodecheck op https://www.snelinternetgroningen.nl/)

Wit betekent dat er nu geen downloadsnelheid is te behalen van 30 Mb/sec

          U moet zich tot 7 december aanmelden

          U bent verplicht abonnee te worden voor snel internet (50 euro per maand)

(U kunt het abonnement combineren met tv en/of telefonie. Het abonnement is na 1 jaar op te zeggen.)

Mijn internet is traag, maar ik heb toch geen brief met aanbod gekregen!
Test uw internetsnelheid en meld het als uw adres volgens u toch ‘wit’ zou moeten zijn. Doe dit op: https://www.bennietgrijs.nl/ en lees daar méér.
En ze hebben het ook over 5G?
5G is een mobiel netwerk (waarmee u ook mobiel belt). Snel internet waar de bijeenkomsten over gaan en waaraan u nu kunt meedoen gaan over glasvezelkabels in de grond (soms aangevuld met een ‘gewone’ radioverbinding). 

, Angela Rijnen, 0596-551214, schrijf@angelarijnen.nl

Geef een reactie