13 april 2024

Snel internetÓ op het Groninger platteland: onderwerp PvdA bijeenkomst

0

Binnenkort zullen de Groninger Staten een besluit nemen over eventuele medefinanciering van Òsnel internetÓ op het platteland.

 Met het oog hierop organiseert de PvdA Statenfractie Groningen op donderdag 15 januari a.s. om 20.00 uur in ÒHotel SpoorzichtÓ te Loppersum een ori‘nterend debat over dit actuele onderwerp. De Statenfractie is benieuwd naar de mening van mensen in de provincie over de volgende twee centrale vragen:

– Welke mogelijkheden biedt de aanwezigheid van Òsnel internetÓ op het platteland? – Wat zijn de sociaal-maatschappelijke effecten van het al dan niet beschikken over toegang tot Òsnel internet?Ó

De aanwezigen hebben de mogelijkheid om in discussie te gaan met Jurgen Melinga (ICT-deskundige), Adolf Gotlieb (directeur van de Openbare Basisschool Wirdumerdraai te Wirdum),dr. Peter Hofstede (mediasocioloog) en Sjak Rijploeg (woordvoerder ICT PvdA-statenfractie). Belangrijke nieuwe argumenten die in de discussie naar voren komen, worden bij de standpuntbepaling van de fractie meegenomen.

www.gic.nl

Geef een reactie