21 april 2024

Snel mobiel internet vanaf maandag in Groningen

0

Vodafone lanceert volgende week zijn eerste UMTS-dienst in Nederland. Groningen is een van de eerste regio’ s waar de nieuwe dienst te gebruiken zal zijn.

Naast Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht biedt het concern dekking in Groningen, Enschede, Den Bosch, Eindhoven, Maastricht en de snelwegen daartussen. Dat komt neer op ruim 25 procent van de Nederlandse bevolking die in de eerste fase van het systeem gebruik zal kunnen maken.

Vanaf deze week verkoopt de aanbieder van mobiele telefonie een kaart voor in de draagbare computer, waarmee supersnelle verbindingen kunnen worden gemaakt. Dat meldde Vodafone donderdag. Vodafone mikt op de zakelijke gebruiker, die via zijn laptop tien keer sneller toegang krijgt tot bijvoorbeeld e-mail en internet. De hogere snelheid is afgezet tegen die van het GPRS-netwerk, de huidige standaard voor mobiele verbindingen. De UMTS-kaart met toebehoren kost circa 300 euro.

Vodafone komt later dit jaar met UMTS-mobieltjes voor zowel zakelijke gebruikers als consumenten. Het telefonieconcern introduceert de UMTS-kaart voor de draagbare computer maandag ook in Groot-Brittanni‘, Duitsland, Itali‘, Portugal en Zweden.

www.gic.nl

Geef een reactie