6 juni 2023

SNS-banken dicht in Noord-Groningen

Spijk – De SNS-bank sluit in mei haar vestigingen in Uithuizermeeden, Spijk en Middelstum. Voor Spijk betekent dit dat het dorp zonder bank komt te zitten. Ook verdwijnen filialen in Paterswqolde en aan de Korreweg in Groningen

Vertegenwoordigers van dorpsverenigingen in Spijk, Uithuizermeeden en Middelstum reageren vol ongeloof op de aanstaande sluiting van de SNS-bank in hun woonplaats. De drie filialen in Noord-Groningen zijn volgens een woordvoerder niet rendabel meer en gaan in mei dicht.


“Dit komt als een donderslag bij heldere hemel”, zegt voorzitter Henk Sikkema van de dorpsvereniging in Spijk. Deze week vergadert het bestuur over de kwestie. Door de sluiting van de SNS in Spijk heeft dit dorp straks geen bank meer. Onlangs sloot de Rabobank haar plaatselijke vestiging.


‘Kwalijk’


Harrie Tiekstra van de toekomstige dorpsvereniging in Uithuizermeeden – belangenbehartiger is nu nog de commissie Meij 650 – noemt het besluit een kwalijke zaak voor zijn dorp. “Dit is een aderlating voor ons”, zegt Tiekstra. De commissie gaat zich, laat hij weten, beraden op acties.


Ook de dorpsclub in Middelstum laat het er niet bij zitten, zegt secretaris Petra Klinkhamer. “We nemen contact op met onze belangenbehartiger, de Vereniging Kleine Dorpen Groningen”, zegt ze. Middelstum houdt na de voorgenomen opheffing van de SNS-bank nog twee banken over.


“De filialen die we sluiten zijn te klein om open te blijven”, meldt Jan- Willem Dreteler. “De kleinere kantoren gaan de krachten bundelen. De grotere vestigingen hebben betere adviesmogelijkheden.” De maatregel heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid, aldus de zegsman. Medewerkers worden ingezet in andere vestigingen. Dreteler gaat er verder van uit dat ook de pinautomaten in de betreffende dorpen sneuvelen.


Behalve kantoren in Middelstum, Uithuizermeeden en Spijk gaan ook een filiaal in Groningen (Korreweg) dicht en de vestiging in Paterswolde.Bankzaken


Klanten van de SNS-bank in Spijk zijn vanaf mei aangewezen op het kantoor in Appingedam. Wie zijn bankzaken doet in Uithuizermeeden moet voor het dichtstbijzijnde kantoor naar Uithuizen. Uithuizermeeden bezit nog wel een Rabobank. SNS-klanten in Middelstum moeten voortaan naar Loppersum.

www.dvhn.nl

Geef een reactie