25 juli 2024

Speedminton en Cardiotennis

0

Wat zouden we voor sportdorp zijn als er niet af en toe iets nieuws georganiseerd zou worden? Al dit voorjaar hebben we er in de Stedumer een lichte vooraankondiging van gedaan, en nu wordt het tijd voor echte actie.

Speedminton op zaterdag 28 augustus, op de ijsbaan.
Om er echt een beeld van te krijgen is het wel aardig eens op Youtube te kijken. Zoek op Speedminton en bovenaan vind je een  promotiefilmpje waar meteen duidelijk wordt hoe het gespeeld wordt.  Twee vakken op de grond uitgezet met lint, daartussen een stukje niemandsland, geen net.  Je speelt met een squash racket en zware pluimpjes, die veel meer rechtdoor gaan dan de traditionele badminton  pluimpjes, en daardoor ook een stuk minder windgevoelig zijn. Daarmee lijkt het op tennis zonder de bal te laten stuiten, en zonder dat soms toch best hinderlijke net! Het is een vrolijke en snelle sport die op elke willekeurige ondergrond gespeeld kan worden: gras, zand, sneeuw…., en deze dag onze ijsbaan.  Ook de blacklights in de sporthal zouden  nog weer eens dienst kunnen doen, er bestaan ook speciale blacklightsets, dus wie weet?
’s Ochtends is er een clinic (gegeven door Dick Breeuwer van Badminton Nederland),  verdeeld over twee groepen: van 10.00 tot 11.00 uur, en van 11.00 tot 12.00 uur.  ’s Middags is er nog de mogelijkheid te spelen zonder begeleiding.  Er is plek tot wel 20 personen per groep, dus zonder opgave vooraf  kan er vast meegedaan worden. Toch zou het fijn zijn alvast wat namen van deelnemers te noteren!
De clinic is bedoeld voor Stedumers, voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar Locatie: ijsbaan
Opgave bij janneke@lighthunter.com of Trix Leegte 551592    

Cardiotennis vanaf 8 september, op de tennisbaan.
Het klinkt misschien als een revalidatiesport, maar dat is het zeker niet. Het is een echte conditietraining, op muziek. Geschikt voor iedereen  van 12 tot … 70?  Er is geen minimale fitheid vereist, iedereen kan meedoen en iedereen zal er van vooruit gaan! Het is een kennismakingscursus van vijf lessen van een uur. Als er genoeg belangstelling is kunnen we er volgend jaar een volledige cursus van maken. De cursus wordt gegeven door Eisse-Reint Dallinga, die o.a. in collega sportdorp Blijham ook al een cursus gaf waar veel mensen enthousiast van zijn geworden.
Het kost maar 10 euro voor vijf lessen,  dus om de prijs hoef je je conditie niet te laten wat ie is!
Vanaf 8 september op de woensdagavond van half 7 tot half 8 op de tennisbaan.
Opgave z.s.m. bij janneke@lighthunter.com of  Trix Leegte 551592, er is plaats voor 10 deelnemers.

www.stedum.com

Geef een reactie