25 april 2024

HŽt evenement van de komende tijd in Stedum is natuurlijk de speelweek. Op maandag 29 augustus tot en met donderdag 1 september is er weer de tweejaarlijkse speelweek, op het ijsbaanterrein. Op de eerste dag heerst er in de buurt van de ijsbaan een permanente dreun. Er worden zoÕn 90 kinderen verwacht, die allemaal een hamer meenemen om een hut te kunnen timmeren. Ook de kleuters zijn welkom in Stedum, en het is ontroerend te zien hoe ook de 4-jarigen met pallets sjouwen. Andere kleuters kruipen liever in de zandbak, of zitten de hele week op het dak van de hut.

De kleintjes gaan een dagje naar het Stadspark te Groningen de oudere kinderen trekken  het dorp door met het levend ganzenbord. Ze picknicken aan het Klokkenpad, doen onderweg de nodige opdrachten zoals het maar oversteken over met een zelfgebouwd vlot. Niet iedereen komt droog aan de overkant en speciaal de leiding moet dan oppassen.


Op dinsdag om 15.00 doen de kinderen verslag in het dan live gepresenteerde Speelweekjournaal, compleet met weerbericht, reclame en sportnieuws. Dinsdagavond vanaf 21.00 uur is het spooktocht. Veel Stedumers met spookfantasie‘n leven zich dan uit. Binnen blijven en ramen en deuren dicht houden is het advies.


 


Op woensdag staat er een bezoek aan het zwembad in Loppersum gepland. De kleintjes blijven spelen in hun hut en in de zandbak. Õs Avonds is er disco, dat naar verluidt om plm. 19.00 wordt opgeluisterd met een verrassingsact. Op de donderdag wordt er vooral aan het thema gewerkt, Muziek en dans. De kinderen kunnen dan o.a. Afrikaans leren dansen en trommelen. Die dag geven de kinderen om 15.00 uur een presentatie van wat ze hebben geleerd. Daarna wordt er opgeruimd, de hutten op de brandstapel geschoven en gaat om 20.00 uur de brand erin. Eigenlijk is de speelweek helemaal voor niks, werd er door een 4-jarige aanstaand deelnemertje al heel helder opgemerkt. Die weet natuurlijk nog niet dat je er de hele week ook heel veel plezier hebt.


 


Stedumers zijn van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen, speciaal bij de genoemde optredens. De aantrekkingskracht van het huttenvuur is meestal het grootst, dan loopt het hele dorp uit.

www.stedum.com

Geef een reactie