29 november 2023

Speelweekvrijwilligers in het zonnetje gezet.

0

Op donderdagavond 28 mei 2009, zijn ruim 50 vrijwilligers door wethouder Corine Jansen in jeugdsoos Flits in het zonnetje gezet. Elk jaar wordt hiervoor door de gemeente een andere groep uitgekozen. Dit jaar was het de beurt aan de vrijwilligers van de speelweken. In Loppersum, Stedum, Wirdum en Zijldijk vinden deze speelweken binnen de gemeente Loppersum al jaren plaats

De wethouder gaf in haar speech aan hoe belangrijk een speelweek voor de kinderen is. Nog steeds gaat een grote groep kinderen niet op vakantie en hebben door dit initiatief iets om tijdens de grote vakantie naar uit te kijken. Veel van de kinderen die meedoen aan de speelweken worden later zelf vrijwilliger. De speelweken vinden al jaren plaats en de wethouder gaf aan te hopen dat ze nog lang door zullen gaan.

De avond werd geleid door Harry van der Klei, een zeer bekende in het speelweekgebeuren. Harry is 30 jaar voorzitter van de speelweek Bonkhorn in Loppersum geweest. Onder zijn leiding werd er door de aanwezigen gediscussieerd over de organisatie, toekomst en eventuele samenwerking van de diverse speelweken. Een groepje van jeugdtheater Sappho uit Loppersum liet een korte scene uit een voorstelling zien en daarna werd er met elkaar op een bijzondere manier gevolksdanst. Alle aanwezigen hadden zo een prima avond.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie