10 december 2023

Spooktocht van Zeerijp is een geweldig succes !

0


De Spooktocht die Jeugdsoos Action uit Zeerijp en Session Kolibri uit Stedum organiseerde op 18 november is een geweldig succes gebleken !  Op zaterdagavond verzamelden zich de ruim 150 deelnemers in het Dorpshuis en werd de Spooktocht gelopen door en rond een spookachtig Zeerijp. Vanuit het Dorpshuis werden de deelnemers in groepjes via de Heksenkamer, waar ze waardevolle informatie kregen, op pad gestuurd, met alleen een olielamp en een draken-ei.

De tocht voerde om de voetbalvelden, door het bos, over de schelpenpaden en door de straten van het dorp. Onderweg werden de deelnemers “getrakteerd” op allerlei ronddwalende spoken, monsters en andere lugubere verassingen. De clown aan het begin van de route leek even anders te doen denken, maar daarna was het schrikken en beven…….deuren die omvallen en spoken die opduiken, monniken die ronddwalen in het bos, een lijk bungelt aan een galg met de beul er nog naast, een duivels huis in het bos, Roodkapje in een zeer vreemde uitvoering, een malloot met een kettingzaag en een afgezaagd been, heksen op het schelpenpad, een bruid met een lijk in een doodskist, de schuur van Zijlstra als spookhol, een monster met lichtgevende ogen, een vies zwervertje dat een hoop herrie maakte, en zelfs Frankenstein en Dracula kwam men tegen tijdens de tocht. Degene die de moed erin hielden en lekker door durfde te wandelen, waren ongeveer vijf kwartier onderweg en arriveerden in het dorpshuis waar een lekker bakje echte snert werd geserveerd en kon worden nagepraat over de gelopen tocht.

Om ongeveer 11 uur waren alle groepen weer terug in het Dorpshuis en werden de spoken en monsters ontmaskerd. De vragen die tijdens de tocht beantwoord moesten worden, werden doorgenomen en alle antwoorden werden gegeven. Al snel bleek dat angst slecht is voor het nuchtere denken, want velen hadden toch niet genoeg doorgedacht over de vragen. Na het nakijken van de vragenformulieren werd bekend dat de “Groezelige Griezelgroep” de winnaar is geworden. De fles wijn als beloning voor deze overwinning is af te halen in het Dorpshuis.
Er werd nog lang nagepraat onder het genot van muziek en een drankje en na ruim een uur schrikken en beven, was het lekker om even te kunnen ontspannen…….

Door het enorme succes van deze spooktocht heeft Jeugdsoos Action in samenwerking met Session Kolibri besloten om het evenement volgend jaar zeker opnieuw te organiseren en we hopen natuurlijk dat u het weer aandurft om de Spooktocht van Zeerijp te lopen !!

Deze Spooktocht zou niet mogelijk zijn geweest zonder de fantastische medewerking van zo’n dertig vrijwilligers en daarom willen we ze hier dan ook bedanken voor de geweldige inzet en medewerking. We vinden het super wat jullie allemaal gedaan hebben en hopen jullie de volgende keer weer te zien !!

Klik hier voor de foto`s

www.stedum.com

Geef een reactie