25 juli 2024

Spoorwerkzaamheden tussen Bedum en Stedum

0

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Spitzke Spoorbouw het spoor tussen het station van Bedum en het station van Stedum. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats tussen maandag 16 maart en vrijdag 29 mei. In de weekenden van 28/29 maart en 9/10 mei is het werk van invloed op de treindienstregeling van Arriva

Spoorvernieuwing in de gemeente Loppersum
Aannemer Spitzke Spoorbouw vernieuwt de dwarsliggers (= spoorbielzen), spoorstaven (= rails) en het ballastgrind in het spoor over een lengte van 6 kilometer. Een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. Bij de spoorvernieuwing maakt de aannemer gebruik van diverse grote machines en lange werktreinen. ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele hinder die zijn daarvan kunnen ondervinden.

Vernieuwen overwegen
In verband met de werkzaamheden wordt in de weekenden van 28/29 maart en 9/10 mei een aantal spoorwegovergangen afgesloten vanwege het vernieuwen van de betreffende overweg. Er zal altijd één overweg geopend zijn voor wegverkeer. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegomleidingen terecht op de website van de gemeente en het lokale huis-aan-huis blad.

Bijzondere werkzaamheden
Op de Stationsweg in Stedum wordt in het weekend van 28 maart een overweg met een Harmelen-constructie vernieuwd: een betonconstructie waarin de spoorstaven ingegoten liggen. Een overweg met een dergelijke constructie is bestand tegen een hogere verkeersbelasting en verbetert deze aanzienlijk voor het verkeer. Het vernieuwen van een Harmelen-overweg is bijzondere vanwege de zeer zware betonplaten.

Gevolgen treinverkeer tussen Bedum en Stedum
De werkzaamheden hebben op zaterdag 28 en zondag 29 maart en zaterdag 9 mei  en zondag 10 mei gevolgen voor het treinverkeer. Treinreizigers kunnen voor meer informatie terecht op
www.arriva.nl en teletekstpagina’s 751 en 754 of een reisadvies op maat vragen via 0900-9292 (€ 0,70 c.p.m.).

www.stedum.com

Geef een reactie