13 april 2024

Spoorwerkzaamheden tussen Bedum, Stedum en Delfzijl

0

Tijdelijk geen treinverkeer tussen Bedum-Delfzijl en Stedum-Delfzijl

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Strukton Railinfra het spoor tussen Bedum, Stedum en Delfzijl. Verschillende onderdelen van het spoor hebben het einde van hun technische levensduur bereikt en worden daarom vervangen. Het werk start op zaterdag 16 oktober en duurt tot en met zondag 24 oktober. In verband met de werkzaamheden rijden er in deze periode geen treinen op het traject Bedum-Delfzijl. NoordNed zet bussen in.

Het werk vindt plaats op het spoor tussen de NS stations Stedum en Appingedam en bestaat voornamelijk uit het vervangen van dwarsliggers, ballastgrind en een wissel. Ook wordt de overweg Jukwerderweg in Appingedam compleet vervangen. Uiteraard probeert de aannemer de (geluids)overlast zoveel mogelijk te beperken. Toch kan er enige hinder van de werkzaamheden ontstaan. Omwonenden van het spoor zijn hierover inmiddels per brief ge•nformeerd. 


 


Gevolgen weg- en treinverkeer


In verband met de werkzaamheden is er op zaterdag 16 oktober tussen 00.00 uur en 12.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Bedum en Delfzijl v.v.. Tevens is van zaterdag 16 oktober tot en met zondag 24 oktober, 00.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Stedum en Delfzijl v.v.. NoordNed zet bussen in.


 


ProRail en NoordNed hebben bovendien bewust gekozen voor de periode 16 tot en met 24 oktober. In deze week is het herfstvakantie voor de scholen in het noorden van Nederland en maken naar verwachting minder reizigers gebruik van de trein.


 


Van zondag 17 tot en met zaterdag 23 oktober zullen de overwegen Jukwerderweg en Tjamsweerderweg in Appingedam gedurende verschillende perioden tijdelijk worden afgesloten. 


 


Clustering werkzaamheden


In samenspraak met vervoerder NoordNed en aannemer Strukton Railinfra kiest ProRail ervoor de diverse werkzaamheden te clusteren in ŽŽn lange treinvrije periode in de herfstvakantie. Het voordeel van ŽŽn lange treinvrije periode boven meerdere korte perioden is dat reizigers op deze manier minder vaak worden geconfronteerd met vertragingen. Door reizigers en omwonenden tijdig vooraf te informeren over de werkzaamheden hopen ProRail en NoordNed de overlast zoveel mogelijk te beperken.

ProRail regio Noordoost

Geef een reactie