2 maart 2024

Sportieve en culturele middag voor kinderen

0
In de Week van de Opvoeding besteedt de gemeente Loppersum extra aandacht aan het thema meedoen. Op woensdagmiddag 4 oktober wordt er een feestelijke middag georganiseerd in de sporthal in Middelstum. Tijdens deze middag zijn er allerlei leuke activiteiten waar kinderen aan kunnen meedoen en/of naar kunnen kijken. Denk hierbij aan een workshop streetdance of een lesje muziek.

Ook mogen kinderen hun theaterkunsten laten zien en meedoen aan een wedstrijd stoepkrijten. Sportievelingen mogen zich uitleven met gym en tafeltennis. Zo kunnen kinderen kennis maken met sport en cultuur en de verschillende verenigingen die er in de gemeente Loppersum zijn.
Alle kinderen moeten kunnen meedoen. Dat geldt op school (schoolreis of excursie) en ook buiten school (muziekles of een sport). Hierdoor spelen kinderen samen, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen ze zich. Daarom wil de gemeente kinderen stimuleren om mee te doen, vooral kinderen die dat extra nodig hebben. Wethouder Schollema (Welzijn) "Meedoen kost geld. Voor sommige ouders is dat een probleem. In de gemeente Loppersum vinden we dat geld geen belemmering mag zijn. Om er voor te zorgen dat ook kinderen van ouders met een laag inkomen mee kunnen doen, werken wij samen met een aantal fondsen. Dat deden we al met het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld. Sinds kort doen we dat ook met het Jeugdcultuurfonds."
De krachten van deze samenwerkende partners zijn bij elkaar gebracht in één pakket: het Kindpakket.nl. Op 4 oktober wordt aan de ouders van de kinderen uitgelegd hoe het Kindpakket werkt en wanneer zij daarvoor in aanmerking komen. Ouders uit de gemeente Loppersum en hun kind(eren) zijn van harte welkom vanaf 13.45 uur in de Hippolytushal (Coendersweg 27a) in Middelstum. De middag start om 14.00 uur met een spetterend optreden van de Rijdende Popschool. In deze band spelen kinderen uit de gemeente. In de sporthal zijn sportschoenen nodig, maar meedoen op sokken mag natuurlijk ook. Er zijn geen kosten verbonden aan de middag en ook voor drinken wordt gezorgd.

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie