26 mei 2024

Sprankje hoop voor Domo‑villa

0

De kans bestaat dat de directeurswoning van Friesland Foods in Bedum de slopershamer ontwijkt. De toegestane sloop van het karakteristieke pand is niet van de baan, maar mensen van de zuivelfabriek, de Historische Vereniging en de gemeente zijn wel met elkaar in gesprek.

Dat stemt Fokke Kornelis van de Historische Vereniging positief. "De woning zou gespaard kunnen blijven, mits de gemeente iets kan doen aan de logistieke problemen die de Domo heeft."

De fabriek aan de rand van Bedum wil de directeursvilla uit 1921 met de grond gelijk maken zodat er meer ruimte ontstaat om te kunnen parkeren en zodat vrachtwagens er alle ruimte hebben. De aangekondigde sloop sloeg in als een bom onder de Bedumers, alleen kwam die verontruste reactie aan de late kant. De sloopvergunning was al verleend.

Woordvoerder Rob van Dongen van Friesland Foods laat weten dat sloop nog steeds de intentie is van het zuivelbedrijf, maar dat er geen haast bij is. "We gaan in gesprek met de gemeente om de mogelijkheden te bekijken." Gemeentelijk voorlichter Paul Kremer zegt dat er 9 februari een gesprek plaatsheeft. Of de gemeente Domo een handje kan helpen met parkeerruimte? "We hebben 4500 hectare grond binnen de gemeente", zegt Kremer.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie