14 juli 2024

Start bevolkingsonderzoek borstkanker in Loppersum

0

Medio augustus zal het bevolkingsonderzoek borstkanker weer starten  in de gemeente Loppersum.  Tot begin september staat de onderzoekswagen op het trottoir achter het verzorgingshuis Wiemersheerd aan De Schepperij 2.  In totaal worden er in de gemeente Loppersum ruim 1200 vrouwen uitgenodigd. De opkomst in de gemeente is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 86% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep

Uitnodiging

Alle vrouwen van 50 tot 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Hiervoor kan gebeld worden met de afsprakentelefoon, waarvan het nummer in de uitnodigingsbrief vermeld wordt.

Meest voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter nooit een garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie op www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl

Gemeente Loppersum

Geef een reactie