20 juli 2024

Start Najaarscampagne Jeugdvaccinaties 2010

0

Binnenkort begint GGD Groningen met het vaccineren van drie groepen kinderen in de provincie Groningen. Dit gebeurt in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma. Het gaat om:

·         alle 9-jarigen (geboren in 2001) die de vaccinaties in het voorjaar van 2010 hebben gemist. Zij krijgen een DTP-prik, die beschermt tegen de ziekten difterie, tetanus en polio en een BMR-prik die beschermt tegen bof, mazelen en rode hond.

·         meisjes geboren in 1997 die nog een of meerdere HPV-prikken, die beschermen tegen baarmoederhalskanker, willen hebben.

·         meisjes geboren in 1993-1996 die in het voorjaar van 2010 hun tweede HPV-prik hebben gehaald en de derde prik nog nodig hebben voor optimale bescherming.


De vaccinaties worden gegeven op diverse locaties in de provincie Groningen in week 41 (11 t/m 14 oktober). Kijk voor meer informatie over de Najaarscampagne Jeugdvaccinaties in de provincie Groningen op: ggd.groningen.nl onder Infectieziekten & Hygi
ëne / Rijksvaccinatieprogramma.
Klik op BMR- en DTP-vaccinaties voor informatie over de 9-jarigen.
Klik op Baarmoederhalskanker voor informatie over de HPV-vaccinaties voor meisjes.

Kijk voor algemene informatie op: www.rvp.nl of www.prikenbescherm.nl of op de kinderwebsite www.kinderprik.nl.

Voor vragen over de Najaarscampagne Jeugdvaccinaties 2010 kunt u terecht bij de Vaccinatielijn van het Informatie Centrum Gezondheid van GGD Groningen, bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur, telefoon: 050 3674545. U kunt uw vraag ook mailen: icg@hvd.groningen.nl.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie