28 februari 2024

Start sloop twee woningen centrum Loppersum

0

Met de sloop van de twee ‘gele’ woningen aan het Marktplein in Loppersum is de uitvoering van het Centrumplan Loppersum officieel begonnen. Op de plaats van de twee woningen wordt in 2015 een nieuwe supermarkt gebouwd.
Eerste steen
Eén van de twee woningen werd in 1966 zelf gebouwd door de heer en mevrouw Pilon. De gemeente kocht de woning in 2009 van hen in verband met de ontwikkelingen in het centrum. Bij de bouw werd destijds een gedenksteen ingemetseld.
Burgemeester Albert Rodenboog bracht deze week de gedenksteen terug aan de heer en mevrouw Pilon, die nu in een appartement in de Burgemeester van de  Munnikstraat wonen.
Burgemeester Rodenboog:

"We hadden de stenen ook op kunnen sturen, maar dit vonden we een leukere oplossing".

Aankoop pastorie

Op donderdag 18 december a.s. is de overdracht van de pastorie op de hoek van het Marktplein en de Hogestraat. De gemeente zal deze woning in 2015 te koop aanbieden.
Uitvoering

Met deze activiteiten komt het Centrumplan Loppersum steeds meer in uitvoering. De uitbreiding van de doe-het-zelf-zaak wordt binnenkort afgerond. Volgend jaar wordt gefaseerd begonnen aan het inrichten van de openbare ruimte.
Centrumplan Loppersum

De ontwikkelingen in het kader van het Centrumplan Loppersum zijn enige jaren geleden gestart. Het centrum van Loppersum wordt toekomstbestendig gemaakt. Vooral de zijde aan het Marktplein en het parkeerterrein zullen ingrijpend veranderen. Het plan helpt Loppersum als centrumdorp de winkelvoorzieningen te versterken. Realisatie van het plan draagt bij aan de levendigheid van het centrum en vergroot de leefbaarheid voor de inwoners.

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie