26 februari 2024

Stedum bezorgd over toekomst kwekerij

0

stedum – Dorpsbelangen Stedum is bezorgd over de toekomst van de perk- en tuinplantenkwekerij Nienhuis aan de Triezenbergstraat. De kwekerij is failliet en zo goed als verkocht. Dorpsbelangen is bang dat de nieuwe eigenaar bij eventuele nieuwbouwplannen geen rekening houdt met de wensen van de Stedumers.

Dit staat in een brief van Dorpsbelangen aan de gemeente Loppersum. Een aannemer uit Ten Boer is betrokken bij de verkoop van de kwekerij aan, naar zijn zeggen, een derde partij. De deal zou nagenoeg rond zijn. Volgens de aannemer zijn er nog geen plannen voor de locatie. Het terrein aan de zuidkant van het dorp is bijna 1,6 hectare groot en staat volgebouwd met kassen. De kwekerij grenst aan de woning die gisteren afbrandde. Ook de kwekerij liep schade op.


Op de grond waarop de kwekerij is gevestigd, ligt een woonbestemming. Dorpsbelangen ziet graag dat de gemeente de grond koopt en er huizen bouwt. Lies Oldenhof van Dorpsbelangen: “Liever de gemeente dan een derde partij. Dan weten we tenminste dat er enige rekening wordt gehouden met de Stedumers en dat er geen ongewenste projecten worden gerealiseerd.”


De gemeente is echter niet ge•nteresseerd in de voormalige kwekerij. Wethouder Jan de Heer: “We hebben een concreet aanbod gehad om het te kopen, maar dat doen we niet. We hebben voldoende grond voor de uitvoering van ons woonplan. Uitbreiding van het aantal woningen gebeurt aan de noordkant.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie