21 mei 2024

STEDUM Ð Dit jaar wordt voor de derde achtereenvolgende keer de Stemer Omloop georganiseerd.

0

Op zaterdag 4 september aanstaande worden er rond de 300 lopers (wedstrijdlopers en recreanten) aan de start verwacht. Vorig jaar waren dit er zoÕn 200 en ieder jaar blijft het deelnemersveld stijgen. Ook dit jaar rekent de organisatie op veel belangstelling, vooral omdat de Stemer Omloop wederom de afsluiter is van het BuurContact Loopcircuit Noord Groningen. Er is al gelopen in Loppersum, Bedum, Middelstum en vorige week in Ten Boer.

De route en ook de starttijd is gewijzigd vergeleken met voorgaande jaren. Omdat de route vorig jaar wat verwarring opleverde bij de lopers en niet exact 10 kilometer was, heeft de organisatie besloten de route geheel opnieuw uit te zetten. Wel is de prachtig (steile) paardenbrug, genaamd ÔpeertilÕ, onderdeel van het circuit gebleven.


 


Deelnemers starten om 17.00 uur en lopen dan een prachtig parcours van 10 kilometer door Stedum en het Groningse platteland. Verder wordt er voor de jeugd vanaf 13 jaar en voor volwassenen een recreantenloop georganiseerd van ongeveer 2,5 kilometer (deze is meerdere malen te lopen). Voor de kinderen t/m 12 jaar is er een estafette van 330 meter. Er zijn drie categorie‘n, 4, 5, 6 jaar, 7, 8, 9 jaar en 10, 11, 12 jaar. Aan ieder team van drie kinderen moet minimaal ŽŽn meisje meedoen. De start voor alle lopen vindt plaats op de hoek van de Triezenbergstraat en de Bedumerweg, bij Kwekerij Nienhuis.


 


Er is kleed-, toilet- en douchegelegenheid voor alle deelnemers in de sporthal bij het voetbalveld van VV Stedum, waar dit jaar ook de inschrijving plaatsvindt. Stedum is voor lopers en publiek goed te bereiken per trein. Om ongelukken te voorkomen wordt al het doorgaande verkeer het dorp van 16.30 uur tot 18.30 uur volledig afgesloten.


 


De deelnemers van buiten Stedum die met de auto komen zullen worden verzocht hun auto te parkeren buiten het parcours aan de Bedumerweg (tot Gereformeerde kerk), Lopsterweg (tot Weemweg), Stationsweg (tot Rabobank, maar alleen aan de zijde van de Rabobank, omdat er voldoende ruimte moet overblijven voor de vele lopers) en op het haventerrein. Het haventerrein bereikt u als u Stedum binnenkomt via de Lellensterweg en is dicht bij de start.


 


 


Starttijden en dergelijke


      De inschrijving vindt plaats in de sporthal (bij VV Stedum) van 15.30-16.30 uur.


      De start is om 17.00 uur op de kruising Bedumerweg/Triezenbergstraat.


      De prijsuitreiking vindt rond 18.30 uur plaats in cafŽ Õt Oude Raedthuys in de Hoofdstraat (1e verdieping).


 


De route is gewijzigd!


Deze prestatieloop is verlengd waardoor de route is gewijzigd! Deze is nu als volgt:


        start kruising Bedumerweg/ Triezenberg-straat richting kerk,


        voor de kerk naar rechts met weg mee de Hoofdstraat in, deze uitlopen en dan rechtdoor over het erf van Jensema (eigen weg),


        einde eigen weg Lellensterweg naar links volgen, rechtsaf richting Peertil, rechtsaf Maljehornsterweg in, 1e brug over, Peertil over en Peertilpad volgen,


        linksaf over erf van Sevenhuijsen, rechtdoor over de Bedumerweg, rechtsaf Crangeweersterweg in (beter bekend als beton-of kleipad),


        aan het eind rechtsaf over Stationsweg, linksaf Weemweg in, met de bocht mee naar rechts, aan het einde van de Weem-weg rechtsaf over Lopsterweg,


        rechtsaf naar Molenstraat via stukje Hoofdstraat, rechtsaf de Triezenbergstraat in en dan FINISH!


 


De loop gaat zoÕn beetje door het hele dorp. Omdat de Stemer Omloop wederom het sluitstuk is van het BuurContact Loopcircuit belooft het weer druk en gezellig te worden!


 


Meer informatie


Voor verdere informatie kunt u mailen naar: stemeromloop@stedum.com of bellen met


Peter Slager 0596-551972. Ook kunt u meer informatie vinden op onze website stemeromloop.stedum.com

stemer omloop

Geef een reactie