18 mei 2024

Stedum gastvrij ontvangen

0


Zaterdag 7 juli waren 80 Stedumers te gast bij drie boeren rondom Stedum. Het initiatief was genomen door de Activiteitencommissie van Dorpsbelangen, en met verve door de families Verduijn, Slager-Wiersema en Blikker opgepakt. Ook LTO Noord was enthousiast, en de zuivelfabrieken van de boeren lieten zich niet onbetuigd, met kaas en dessertproeverijen.

De bezoeken eindigden met een diner bij Blikker, onder de bomen op het erf. Al etend en genietend had men zicht op drie 100.000 liter koeien, die voor deze gelegenheid in de voortuin mochten lopen. Irma en Ingrid samen met postbode Siemen, gespeeld door leden van toneelvereniging ONA, hadden er een mooie sketch over. Er was ook muziek, van de Gillian Whelch Adhoc band en een accordeonduo.
Uit de reacties bleek duidelijk dat de Stedumers veel hebben opgestoken. Heel verschillende bedrijven; hoorde je regelmatig opmerken. Naast de gezelligheid was dat ook een belangrijke reden om “Stedum de boer op” te laten gaan.
Wethouder Jan Stoel verblijdde de kinderen van de Lellensterweg met een waarschuwingsbord voor overstekende eenden. Zo worden dieren en mensen er weer beter van. Gezien het succes zal het in de toekomst zeker nog eens herhaald moeten worden.

Klik hier voor meer foto’s

www.stedum.com

Geef een reactie