24 juli 2024

Stedum had weer een geslaagd Oud en Nieuw feest

0

Dat de Stedumers elkaar willen treffen met Oud op Nieuw is deze keer ook wel weer gebleken. De jeugd zoekt elkaar op met het carbid schieten, waarvoor de haven toch de mooiste plek is. Tegen enen midden in de nacht was de sporthal de ontmoetingsplek. Ouders met kinderen meden de haven deze keer. Hoewel de jeugd wel bereid was zich aan te passen (weliswaar na meerdere keren vragen), en een enkele bus ook niet zo hard knalde, hadden de meeste ouders met kinderen al genoeg van het carbid schieten. Op weg naar de ijsbaan hadden ze er al genoeg van meegekregen.

Ook de harde knallen van het illegale vuurwerk schrokken af. En zo was het deze keer in de haven vooral de oudere jeugd die zich de chocolademelk en het eventuele slokje goed lieten smaken. Echt nodig was het niet, want ze hadden ook wel goed voor zichzelf gezorgd. ’s Avonds was het vuurwerk bij de sporthal de plek om elkaar te treffen. Om kwart over een ontstak Tonny Slager het vuurwerk van Dorpsbelangen. Daarna werd het feest voortgezet in de hal, en dat bleek een aantrekkelijke plek. Een uitstekende diskjockey wist de mensen tot 5 uur goed te vermaken. Ook toen had men er nog geen genoeg van, en werd er met een brandende kerstboom door het dorp door het dorp gesleept. Veel schade was er niet, maar het door de Handelsvereniging Stedum betaalde bord bij de kerk moest het wel ontgelden.

Het is wel gebleken dat zo´n feest voor Stedum belangrijk is. Volgend jaar op tijd de koppen bij elkaar steken, zodat er geen onzekerheid is over het al dan niet doorgaan. Ook kan er dan nog wat meer worden gedaan aan het werven van vrijwilligers, zodat er bij toerbeurt gewerkt kan worden. De vrijwilligers van deze keer is het overigens prima bevallen. Uiteraard moet je nuchter blijven, maar het is net zo goed gezellig en de waardering was groot. Clubs die belangstelling hebben om het feest mee te organiseren (je schiet er niet bij in), kunnen zich melden bij Peter Slager van Dorpsbelangen.

Deze keer is het ook zeker aan een aantal jeugdige Stedumers te danken dat er iets te doen was. Dankzij jongeren als Jan Spijk, Jeroen Bansberg, Mark Slager en Mathijs Slager heeft dit feest plaats kunnen vinden. Natuurlijk waren er ook ouderen betrokken bij de ombouw van de sporthal, geluid en licht en de barbediening, maar de deelname van deze jongeren mag ook wel eens worden vermeld. Er volgt nog een evaluatiebijeenkomst, want dat er volgend jaar weer een feest moet zijn is wel duidelijk. Er wordt dan ook een draaiboek gemaakt voor de ombouw tot feestzaal, de sporthal kan heel goed op deze manier worden gebruikt. Opmerkingen (o.a. meer cola-BB) graag doorgeven aan Peter Slager of aan de andere bestuursleden van Dorpsbelangen.

Activiteitencommissie Dorpsbelangen

Geef een reactie