16 juli 2024

Stedum herleeft Middeleeuwen (+video`s)

0

In Stedum is maandag een middeleeuws dorp ontstaan. Door negen groepen, genaamd Ridders, Knechten, Heksen, Prinsen en Prinsessen, etc., zijn kastelen en overige aardbevingsbestendige middeleeuwse bouwwerken gebouwd. (update)
Maandagochtend even na negen uur werd de nieuwe Speelweekvlag gehesen. Dit was het officiële openingsmoment van de Speelweek 2017. Na de groepsindeling gingen de kinderen met hun begeleiders hard aan de slag met de bouwmaterialen. In een lekkere zomerzon ontstonden al snel fraaie bouwwerken. Waar de een zich in het zweet werkte met hamer en zaag, liet de ander zijn of haar creatieve brein de vrije loop. Met een aantal drink- en eetpauzes was het goed vertoeven in het dorp. Na een hele dag timmeren en schilderen was er de bouwinspecteur die de hutten beoordeelde op netheid.
Dinsdagochtend wordt er verder gewerkt aan de hutten. In de middag volgt een spelprogramma. Het programma is te raadplegen op onze website.
Klik hier voor meer foto’s.
Video dag 1

Op de tweede dag van de speelweek was het warm. Nadat in de ochtend nog gewerkt kon worden aan de hutten, was het in de middag lekker spelen geblazen voor de jongste kinderen. Er waren een springkussen en diverse spelletjes. Vanwege het warme weer waren de waterspelletjes zeer gewild. De oudere kinderen brachten de middag door op de ijsbaan. Daar was een stootkussen gevecht, werd geschoten met pijl en boog, touw getrokken en katapult geschoten.
Video dag 2

www.stedum.com,

Geef een reactie