20 juli 2024

Stedum ijvert voor avonturentuin

0

Het bestuur van dorpsbelangen in Stedum heeft ambitieuze plannen voor de aanleg van een avonturentuin ten behoeve voor de jeugd in het dorp. De bijzondere speeltuin moet verrijzen op het bestaande grasveld tussen de borgstee en de jeu de boulesbaan.

In plaats van reguliere speelattributen als een schommel en een wipwap komt hier onder meer een doolhof met in het midden een uitkijktoren. Verder wordt er een spannende brug aangelegd die de jeugd uitdaagt tot allerlei spelletjes met het risico dat de kinderen hierbij een nat pak oplopen, zegt voorzitter Bardo Heeling van dorpsbelangen.

De Groninger landschapsarchitect Jan van de Bospoort heeft de plannen uitgewerkt. Met de uitvoering van het plan is circa 100.000 euro gemoeid. De subsidiegelden voor dit project moeten nog worden verworven. Dorpsbelangen hoopt dat de uitvoering van de plannen volgend voorjaar ter hand kan worden genomen.

De avonturentuin wordt opgehangen aan de middeleeuwse romanfiguur Focke uit de bekende boeken van kinderboekenschrijfster Martine Letterie.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie