2 maart 2024

Stedum is weer een stukje groener geworden

Op de valreep van het nieuwe jaar is scoutingvereniging de Struners helemaal geslaagd in haar missie. Vanuit het bestuur van stichting Moarstee hadden zij de realisatie van een nieuwe schuur met kantine en verblijfsruimte op zich genomen. Samen met medegebruiker ijsvereniging Stedum is het meer dan 60 jaar oude noodlokaal opgeruimd. Gisteren is gestart met het aanplanten van het netjes opgeruimde terrein en het dichten van het gat in de boomsingel langs de ijsbaan.
Landschapsbeheer heeft hiervoor een heel mooi plan gemaakt, tevens het slotstuk van het project vergroening haventerrein Stedum. In het plantplan is rekening gehouden met de scoutingvereniging als belangrijke gebruiker van het terrein. Om de scouts natuur te laten beleven is er gekozen voor bloeiende en vruchtdragende beplanting, zoals walnoot, meidoorn en rode bes. Niet alles kon al definitief in de grond worden gezet, omdat het zo nat was, maar de walnoot staat er in ieder geval al fier bij.
Om coronaproof te kunnen planten was de aanwezigheid van twee scouts essentieel. Van de schaduw kan het komende jaar al geprofiteerd worden, de noten laten nog even op zich wachten.