30 mei 2024

Stedum klaar voor de toekomst

0

Zaterdag was het druk bij cafŽ Õt Oude Raedthuys. Met allerhande vervoermiddelen werd de bezorging van Ò Stedum straksÓ gestart. Een 15-tal bezorgers, medewerkers van de toekomstvisie en bestuursleden Dorpsbelangen stonden klaar om de boekjes en kerstkaartjes voor hun straat in ontvangst te nemen. Er is twee jaar aan gewerkt door een werkgroep Toekomstvisie onder auspici‘n van Dorpsbelangen.

Er zijn keukentafelgesprekken gehouden en er is een uitgebreide enqute door het dorp gegaan. De resultaten daarvan zijn in een boekje gebundeld, en van fraaie fotoÕs en kindertekeningen voorzien. Iedereen die het boekje in handen kreeg sloeg het direct open, even kijken wie er op de fotoÕs staan.


  


De herkenbaarheid was groot, en de epiloog van Dorpsbelangen geeft aan hoe Dorpsbelangen er mee verder wil. Al tijdens de totstandkoming bleken resultaten belangrijk voor het nemen van besluiten. Zo is o.a het borgterrein plan meegenomen in de enqute en worden de resultaten gebruikt t.b.v. de oprichting van een Steunstee. Ook is er inmiddels een pad aangelegd door het Stemer Bos.


  


Voor de besprekingen over het Klokkenpadgebouw wordt de behoefte aan een dorpshuis/multifunctioneel centrum imeegenomen uit de enqute. Al met al een geslaagd traject met een waardevol resultaat. Stedum kan er weer mee vooruit!


 


www.stedum.com

Geef een reactie