27 mei 2024

Stedum Live op 3 en 4 juni

Een heerlijk weekend met veel Kunst en Muziek in het vooruitzicht. De kunstenaarsgroep uit Stedum organiseert op 3 en 4 juni 2023 van 13:00 – 18:00 uur ‘Stedum Live’, een Open Atelier Weekend met gasten uit de kunst- en muziekwereld.
De Atelierroute loopt dwars door het dorp, van de Stationsweg via de Kampweg naar de Hoofdstraat, om halverwege de Lopsterweg te eindigen. De enige uitzonderingen op deze route zijn de Ateliers van Birgitta Prechtl aan de Singel en Zwanny Rijskamp aan de Bedumerweg (vergeet ze niet!).

Daarnaast kan men op deze middagen diverse optredens beleven van enkele bijzondere muzikanten. Deze optredens worden gegeven in de ateliers en huiskamers. De muziekgenres lopen uiteen van pop naar jazz, van blues naar klassiek. Daarnaast kan men genieten van korte films, poëzie en enkele voordrachten. Eveneens zijn er een aantal workshops te volgen.
‘Stedum Live’ biedt hiermee een veelzijdig programma met talrijke nieuwigheden en bezigheden voor de bezoeker. Er is van alles te doen. Stedum is ‘vol leven’, met inkijkjes in de hiervoor opengestelde huizen en ateliers.
De kunstenaars die meedoen zijn: Anja Vlaskamp, Annelies Middel, Bas Nijenhuis, Birgitta Prechtl, Eveline van Duyl, Geurt van Dijk, Hannie van Dalen, Huib van der Stelt, Jan Velthuis, Jitske Rinsma, Kaj Reker, Leen Kaldenberg, Maria Hoeksema, Mathilde Hemmes, Miriam Geerts, Jan Pitt, Renate Martini, Riny Bus, Ruben Postema, Zwanny Rijskamp.

En dan de muziek. Neem bijvoorbeeld de Vintage Groove van Rob Douma + Friends, swingend en ruig. Een paar deuren verderop het Klassieke Genre van Trio Voice and Strings. Verder D, S & N met Folk & Gitaarliedjes van o.a.Bob Dylan, de Klassieke Inbreng en Volksmuziek van het duo Caminante met Annelies Middel en Bert Heikema, ook kan men Jazz, Blues en Funk beleven met Evert Scholten en brengt het duo Piet Kunenborg en Marijke Meems verrassende Nederlandstalige liedjes ten gehore. Nanne Santing, ooit fanfare lid, is zaterdag aanwezig met een aantal collega leden van het orkest Harmony’67, te weten Johan Dijkstra, Paula James en Emily Oosterhuis.
Naast kunst en muziek kan men genieten van diverse andere culturele bijdragen. Johan Brokken heeft zich laten inspireren door het werk van fotograaf Jan Pitt en daar verhalen bij geschreven. Hij draagt voor uit eigen werk. Kaj Reker geeft een workshop over creatieve coaching. Maria Hoeksema geeft een workshop grafiek en Renate Martini laat je schilderen op een groot doek. Ook worden er korte films getoond van Itamar Kool en Eveline van Duyl. De expositie over Sien Jensema is ook nog te zien.
Op alle locaties kunt u een overzicht vinden met de locaties waar de kunstenaars exposeren en waar en hoe laat u de muziek kunt beluisteren.

Al met al twee verrassende middagen. Mis het niet!

Kunstenaars muzikanten nevenactiviteiten en locatie STEDUM LIVE