25 april 2024
Bij deze nog even een herinnering aan het geplande bezoek aan het Duitse dorp Stedum, van vrijdagmiddag 16 september (vanaf 17 uur) tot en met zondag 18 september (incl. brunch) zijn we uitgenodigd. Het vervoer is deze keer met eigen auto’s, evt. kan er met elkaar gereden worden. De rit is in 3,5 uur goed te doen. Er hebben zich op dit moment plm. 18 mensen aangemeld, waaronder ook enkele kinderen, aan.
Een paar meer zou leuk zijn. Ook oudere jeugd is van harte welkom. Een aantal gastgezinnen van de vorige keer heeft zich al gemeld en ook enkele fietsers gaan dit keer weer mee. De beklimming (lopend, met stoomtrein of fietsend) van de top van de Brocken (1142m), de hoogste berg van de Harz, proberen we in het programma van de vrijdagmiddag op te nemen, uiteraard is dat afhankelijk van de belangstelling en of mensen vroeg kunnen vertrekken op vrijdag.
Kosten
De kosten zullen beperkt zijn tot brandstofvergoeding, een cadeau voor de gastheren en 25 euro inleg ter aanvulling van de pot voor de volgende ontvangst bij ons, wanneer deze dorpenband 40 jaar bestaat. Daarmee ben je niet alleen zeer voordelig een gezellig wekendje uit, maar de ervaring van de gastvrijheid van ons buurland is altijd onvergetelijk.
Wie wil er mee?
Meld je deze maand nog aan, dan kunnen we onze gastheren tijdig informeren wat ze kunnen verwachten. We worden vrijdagavond vanaf 17 uur verwacht. Er zal een luchtig programma zijn met o.a. spelletjes en schieten. Mocht je mee willen maar je nog niet hebben gemeld, dan graag even contact via lies.oldenhof@perivert.nl of tel 551962. Neem een kijkje bij onze naamgenoten en doe weer een nieuwe ervaring op, leven op het platteland in Duitsland.

, Lies Oldenhof

Geef een reactie