24 juli 2024

Stedum: reunie groot succes

0

De reünie van de openbare school de Bongerd in Stedum was een groot succes. We vroegen de organisatie om een reactie. Onderstaand treft u deze aan.
De reacties die wij als commissie van de reünisten hebben vernomen was zeer positief.

Het middagprogramma bestond uit een rondgang door het dorp Stedum, waarbij de reünisten een bezoek konden brengen aan de oude school aan het Klokkenpad. Herinneringen werden daarbij opgehaald. Ook tijdens de wandeling hebben de reünisten met elkaar kunnen spreken.

De mensen die de boekbinderij van Gremmen hebben bezocht, waren enthousiast, terwijl de nieuwe school, ook door de ouderen onder de reünisten, is bezocht. Op de nieuwe school werd door een deel van net huidige team een rondleiding verzorg, die door de reünisten positief is ontvangen.

Verder was er de mogelijkheid van een rondleiding door de Nederlands Hervormde kerk van Stedum. Dhr. Tjeerd Burgstra heeft zeer deskundig uitleg gegeven over een aantal wetenswaardigheden, o.a. aan het feit dat het beeldhouwwerk in de kerk met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, een stuk is van de beroemde beeldhouwer Rombout Verhulst.

Er was verder een uitgebreide Chinese maaltijd en voor de gasten die niks met dat gerecht hadden, een uitgebreide broodmaaltijd. Mensen waren zeer enthousiast.

Het avondprogramma werd gevuld door Marcel Mulder die vele Nederlandse nummers heeft gezonen. Zijn artiestennaam is "Vlieg". Verder was er een verhaal verteld door Jaap Nienhuis, die zeer beeldend heeft verteld over belevenissen tijdens zijn werkzaamheden als interviewer. Ook dit is zeer goed ontvangen.

De avond werd verder vol gemaakt in de vorm van een disco met als DJ Bert Hermelink.

De reacties tot nu toe zijn overweldigend. Gisteren zond er al iemand een mail dat hij erg had genoten en dat hij zodanig met zijn oude vriend in gesprek is geweest, dat zij totaal zijn vergeten om te gaan eten van alle heerlijke chinese gerechten.

Verder was er nog een jarige die luidkeels door de hele zaal is toegezongen. In de loop van de avond werd er ook nog telefonisch gemelde dat diezelfde jarige, ook die dag nog oma was geworden van een gezonde kleindochter. Voor die mevrouw dus helemaal een onvergetelijke reünie.

Graag wil ik de mede organisatoren van de reünie bedanken voor al hun inspanningen.

Klik hier voor de foto`s

www.stedum.com

Geef een reactie