20 mei 2024

Het begint te lopen. Er is een deelnemerslijst, waarop al de nodige fietsers en automobilisten, al dan niet in een retro auto vermeld staan. Een eerste bezemwagen heeft zich gemeld, en caravans en campers sluiten ook aan. Alles kan dus, je hoeft geen fietser, schutter of muzikant te zijn, als Stedumer of oud Stedumer of aanhang daarvan kan iedereen  mee. Voorlopig geldt nog “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. Tegen 21 maart willen we voor de fietsers een overnachtingsadres boeken en onze Duitse Stedumers alvast een idee geven met hoeveel of we die kant op komen. Voor hen ook belangrijk om te weten, of ze twintig, veertig of zestig mensen onder moeten brengen.

Op dit moment is de schatting dat het er zo’n veertig zullen worden. Die schatting is gebaseerd op de aanmeldingen van dit moment, de mensen die bekend zijn met Stedum-Stedum(als bezoeker en/of gastgezin), en op de fietsgroep. Voor alle duidelijkheid: je hoeft niet ergens lid van te zijn. Als je met een camper of caravan komt, hoef je ook niet bij een ander gezin in huis. Iedereen kan op zijn manier meedoen en is van harte welkom. Mensen die eerder mee zijn geweest weten dat we met zekerheid in grote gastvrijheid ontvangen zullen worden.

Burgemeester Mellema zou als grondlegger van deze contacten tevreden zijn met dit initiatief. Hij heeft dit idee nog uitgebreid meegekregen en had er alle vertrouwen in. Niet dat we het daarom moeten doen, maar deze uitwisseling is wel blijvend aan hem verbonden. Pas bracht Rob, zijn zoon, de oprichtingsacte van de vereniging Stedum-Stedum, dat was op 19 april 1993. De vereniging is ook al weer opgeheven, en was blijkbaar ook niet nodig voor het onderhoud van de contacten. Deze bestonden al sinds 1978 en zijn er nu nog steeds, door telkens weer enthousiasme in verschillende kringen. Blijkbaar kunnen bestaande verenigingen heel goed trekker zijn, zoals Jehova Nissi, de schutters en nu weer de pas opgerichte wielervereniging Oet Steem.
Dus, als je zin hebt in een gezellig weekend, meld je aan bij activiteiten@stedum.com of via oetsteem@hotmail.com, of doe een briefje in de bus bij Karen Hemmen, Hoofdstraat 18.

Naam: ———————————————–
Telefoon: ——————————————-
E-mail: ———————————————-
Lid van vereniging: schietclub/motorclub/fietsclub/Jehova Nissi/overig
Eerder mee geweest: ja/nee
Indien ja: voorkeur Duits gastadres: ————————————

Heeft belangstelling om per fiets/auto/camper of caravan/ mee te gaan, evt oldtimer ………………………
Reist mee met de fietsers : ja/nee
Heeft vervoer terug: ja/nee

Mensen die onderdak nodig hebben wordt dringend aangeraden zich op te geven vóór 1 april 2012 (geen grap), ook als je het nog niet zeker weet. Onze Duitse dorpsgenoten willen graag weten waar ze in de organisatie rekening mee moeten houden. Dit geldt dus ook voor de campers/caravanners (straks wordt het nog een ANWB kampeerreis).
De fietsers (met de bek op het stuur?) hebben in Stedum Duitsland voor het moreel natuurlijk ook een Groninger erehaag nodig.

Lies Oldenhof namens Stedum-Stedum

Geef een reactie