16 juni 2024

Stedum-Stedum: 18-20 september in Duitsland!

0
Onderstaand bericht kregen we al een tijdje terug van onze Duitse Stedumers. We zijn 18-20 september welkom in Stedum-Beekum, vlakbij Hannover. Voor wie er niet mee bekend is: sinds 1978 bestaan er contacten tussen het Groninger en het Duitse Stedum, destijds gestart met oud-burgemeester Mellema. Nu is de volgende generatie aan de beurt, en om de twee jaar reizen mensen naar Stedum. 
Hetzij naar Groningen, hetzij naar Niedersachsen. Een vergelijkbare streek, platteland, een suikerfabriek en een energiecentrale, én een grote stad vlakbij. Vriendelijke, supergastvrije plattelandsmensen, en alles mengt zich, zowel van de Groninger kant onderling als met de Duitsers. Leeftijd en beroep zijn niet belangrijk, interesse in elkaars leefwereld is natuurlijk meegenomen, en dat levert ook hele leuke gesprekken op. Haal je Duits op, deel elkaars plattelandswereld, en geniet van de Duitse gastvrijheid.
Vrijdag 18 september is het weer zover, dan reizen we in de loop van de dag met wie maar wil richting Hannover. Het is 3,5 uur rijden, en ook te combineren met bijvoorbeeld een bezoekje aan Hildesheim, vlakbij de Harz. De kosten bestaan uit een cadeautje voor het gastgezin en een gezamenlijk cadeau voor het dorp, en het vullen van het spaarpotje voor het tegenbezoek. Dan kunnen we over twee jaar ook weer iets leuks organiseren. Reken voor volwassenen op 50 euro per persoon, exclusief de reiskosten. Voor een weekend uit is dit een reëel bedrag. Mocht dit een probleem zijn, dan kijken we hoe we dit op kunnen lossen.
Ook vervoer combineren we als dat past. Zo moet deelname van jeugd ook mogelijk zijn, leuk en stimulerend voor je Duits. Het weekend bestaat veelal uit grappige gezelschapsspelen, een wandeling, veel en lekker eten, en een gezellige avond, alles simpel en gemütlich. Een deel van de mensen kent elkaar al, een deel zal ook nieuw zijn. Bestaande banden worden natuurlijk gerespecteerd. De ontvangst is echter overal gegarandeerd goed, ook als je voor het eerst meegaat. Zin om er een weekend uit te zijn én onze Duitse buren beter te leren kennen? Meld je aan, we organiseren dan in maart een kennismakingsavond. Wil je meer weten? Vraag Peter en Brenda Tillema, Rob en Beatrijs Douma, Karen Hemmen en Martijn Berends, familie Huisman (Diny of Veronique) of Hilde Landstra en Alfred Feltzel. Heb je interesse? Mail naar e.f.oldenhof@perivert.nl en je wordt uitgenodigd voor de kennismakingsavond in maart. 
Om je Duits alvast te oefenen, volgt hieronder de uitnodiging van de Duitse organisatoren.
————————————————–
Hallo Lies,
schöne Grüße an Euch in Stedum / NL!
Wir hoffen es geht euch allen gut!!!

Das Jahresende nähert sich, und ich wollte noch einmal zu unserem Wochenende in 2020

einladen.
Wir würden uns freuen, wenn ihr an dem bereits genannten Termin 18-20.09.2020 unsere Gäste sein würdet.
Diesen Termin hatte ich mir notiert, als wir uns verabschiedet hatten nach dem wunderbaren Wochenende in 2018 bei Euch.
Zwischenzeitlich hatten wir schon einigen Besuch von Euch hier, und die Frage nach dem Termin zu 2020 kam immer mal wieder.
Würdest Du einmal bitte hinterfragen, ob der Termin gut ist und mir kurz Antworten?
Wir würden uns dann an die Ausarbeitung des Wochenendes machen wollen!
Vielen lieben Dank und liebe Grüße aus Stedum / D nach Stedum / NL
Thorben …

, Lies en Thorben

Geef een reactie