20 mei 2024

Stedum-Stedum weer in de startblokken

0

Vrijdagavond 9 oktober steken we de koppen bij elkaar voor een brainstorm over volgend jaar Stedum-Stedum in het weekend van 30 april, 1 en 2 mei. Dit is een principedatum die met de voorzitter van de Schützenverein Stedum-Beekum, Wolfgang Hagt, is afgesproken. Hij was van de zomer in Stedum op bezoek, bij de familie Nienhuis.

Deze contacten zijn al ontstaan tussen de wederzijdse ouders. Er zijn meer Stedumers die al heel lang hierin meedraaien, o.a. de beide oud-burgemeesters Mellema en Peyers, maar er zijn natuurlijk ook weer nieuwe mensen welkom. De ervaringen zijn bij elk bezoek weer positief. De Duitse  gastvrijheid evenaren is onze uitdaging.

Deze avond is bedoeld om herinneringen op te halen en informatie te geven over wat zo’n bezoek inhoudt en ideeën uit te wisselen. Maar er moet natuurlijk ook worden nagedacht over het programma en alle zaken die hiervoor geregeld moeten worden. Lijkt het je leuk om buitenlandse gasten voor zo’n weekend te ontvangen, ben je eerder betrokken geweest of wil je je Duits ophalen? Van harte welkom (ook jeugd) vanaf 20 uur in café ’t Oude Raedthuys. In de vorige Stedumer is al uitgebreid bericht over de bijzondere ervaringen in de weekenden die de afgelopen jaren gehouden zijn. Er is geen vaste uitwisselingsfrequentie, want het is best gecompliceerd aan beide kanten om zo’n uitwisselingsafspraak te plannen. Wij hebben onze activiteiten, en dat geldt voor de Duitsers ook. In mei valt ook hun Schützenfest, maar ze hebben wel zin om een week eerder toch bij ons te komen. Hun feestje is dan immers al georganiseerd als het goed is. Ook Theo’s Musikanten wil dan wel weer van zich laten horen. Eerdere keren zijn ze als dansorkest ingezet. Heb je zin om mee te denken met het programma, wil je herinneringen ophalen of juist meer weten over wat deze uitwisseling inhoudt, kom dan vrijdagavond 9 oktober om 20.00 uur naar café ’t Oude Raedthuys
 

www.stedum.com

Geef een reactie