21 juli 2024

STEDUM STRAKS VANUIT DE LUCHT

0

Afgelopen winter is een uitgebreide enqute gehouden onder alle Stedumers van 16 jaar en ouder over de toekomst van Stedum. Onder de ge‘nquteerden werd een ballonvaart verloot. Tijdens de presentatie op 7 april jl. van de resultaten in cafŽ Õt Oude Raedthuys, heeft burgemeester Rodenboog de gelukkige winnaar getrokken: Greetje Slager.

Afgelopen woensdag (28 juli) was het dan zover, vanaf het oude voetbalveld aan de Weemweg vloog rond acht uur in de avond een ballon de lucht in met maar liefst een achtpersoons mand! De gelukkige winnaar kon op deze manier Stedum eens vanuit een heel ander perspectief zien.


 


De gelukkige winnaar zelf echter, bleef toch liever met beide benen op de grond staan en liet de eer aan haar man. Daarom mocht Arnold Slager in het mandje kruipen en een ballonvaart maken van zoÕn anderhalf uur. Het gezelschap is in de buurt van Oldekerk veilig geland en gedurende de vaart prachtig zicht op onder meer het Lauwersmeer.


 


De werkgroep Stedum Straks is overigens nog druk doende met het ontwikkelen van de dorpsvisie. Deze visie wordt gebaseerd op de uitslagen van de enqute. De enqute is immers door ruim tachtig procent van de Stedumers van 16 jaar en ouder ingevuld en geeft daarmee een goed beeld. De contouren van de toekomstvisie beginnen duidelijk te worden en de werkgroep hoopt haar werkzaamheden in het najaar te kunnen afronden.


 
Voor de foto`s van de ballonvaart gaat u naar de volgende mapjes

Foto`s genomen vanuit een lucht ballon
of
Enqute winnaars de lucht in

De werkgroep Stedum

Geef een reactie