28 februari 2024

Vrijdag 31 augustus is het zover, de nog maar enkele maanden geleden opgerichte wielrenvereniging Oet Steem vertrekt om half zeven vanuit de Haven in Stedum naar Stedum in Duitsland. Een afstand van 325 km, het ligt achter Hannover. Vier man doen het in één dag, zij vertrekken al wat eerder. Een groep van elf toerfietsers doet er anderhalve dag over, en twee fietsers maken er een toeristische trip van enkele dagen van.

Doel is een gezellig weekend, maar ook een sportieve stimulans voor Stedumers en oud-Stedumers. Een aantal mensen hebben zich bereid verklaard deze tocht te sponsoren, het doel is de Stichting Make a Wish.
De groep wordt begeleid door een bezemwagen, catering en een masseur. Er wordt overnacht in Drakenburg, op 225 km. De leden zijn al langere tijd in training, en hopen dan ook allemaal uiterlijk zaterdag half een glorieus Stedum binnen te rijden. Terug gaat het met auto’s, er gaan in totaal 40 personen op pad. 
De contacten dateren al van 1978. Destijds was het burgemeester Mellema die het eerste bezoek aflegde. Nu mailen we over en weer, toen moest het met post en telefoon geregeld worden. In 2010 waren de Duitsers hier. Een gezellige avond staat natuurlijk ook nu op het programma. Op zondag is er een Bauernhof Fest, een soort streekproductenmarkt. Zondagavond zullen de Stedumers kunnen vertellen wat het verschil met onze markt op Ewsum is.

www.stedum.com

Geef een reactie