23 februari 2024

Stedumer bos uit de winterrust

0
Op de eerste zaterdag in maart is er hard gewerkt in het Stemer bos. Er was al veel gezaagd door Landschapsbeheer, want er moest ruimte gemaakt worden voor plantgoed, zodat er meer variatie komt en het bos aantrekkelijker wordt voor vogels en mensen. Vandaag is ook de houtopbrengst weggehaald door de mensen die zich hiervoor opgegeven hadden. Tegen een redelijke betaling en op voorwaarde van meehelpen kunt u hout voor de kachel kopen. Van de opbrengst onderhouden we het bos.
Op 15 maart, het is dan NL-doet, komt het Wessel Gansfort college een begin maken met het planten. Zaterdagmiddag 16 maart gaan de Stedumer kinderen aan de slag. De welpen van de Struners, en de kinderen van de beide basisscholen worden met hun ouders uitgenodigd om dan te helpen met het planten van struiken die goed zijn voor de vogels. Ook kunt u de vogelhuisjes ontdekken die de Struners hebben opgehangen en de golvende bosranden bewonderen. Minstens 10 meter uit elkaar, en de opening naar het oosten, hebben ze geleerd.
Leo Stockmann van Landschapsbeheer begeleidt de Stedumers om ons bosje goed te onderhouden en te kunnen gebruiken, voor wandelen, bootcamp en scoutingactiviteiten. Op het grasveld bij de vijver zijn drie zware plat afgezaagde boomstammen alvast klaargelegd, die nog naar hun plek moeten worden gerold (als dat lukt). Straks zitten de Struners daar tussen de activiteiten door, maar ook u kunt er lekker beschut een poosje om u heen kijken.
Dank aan alle werkers van vandaag, speciaal ook Leo en de Struners, en van harte welkom op 16 maart, ’s middags vanaf 13.30 tot plm. 16 uur.

, Jacqueline Mulder, Lies Oldenhof, Lorette Verment, Sieger Wiersma

Geef een reactie