21 mei 2024

Stedumer machinist krijgt Superlintje

0

Treinmachinist Henk Mars uit Stedum heeft het Superlintje van de Dierenbescherming opgespeld gekregen door directeur Thomas Posthumus Meyjes. Mars kwam dit voorjaar in het nieuws nadat hij zijn trein had stilgezet bij Wetsinge (Groningen) om een kalfje van de verdrinkingsdood te redden.

Het leverde hem ruim voldoende stemmen van het publiek op om in aanmerking te komen voor het Superlintje.  De Lintjesregen van de Dierenbescherming vond plaats in het proeflokaal De Waag op de Markt in Arnhem. Maar liefst 90 mensen die een bijzondere dierendaad hebben verricht in 2006 kregen een onderscheiding van de Dierenbescherming opgespeld.

Volgens de woordvoerder van de dierenbescherming, Jelko de Ruiter, was het een geslaagde dag met als hoogte punt het uitreiken van het Superlintje. ‘De avond zal afgesloten worden met een spetterend muziekfeest met artiesten als Guus Meeuwis en Marianne Weber. Als slotact hebben wij niemand minder dan Julio Iglesias kunnen regel. Deze is in Nederland voor een interview en wilde, net als de Nederlandse artiesten, belangeloos meewerken’ aldus de Ruiter.

Het muziekfeest ‘Sterren voor Dieren’ zal op 6 oktober a.s. uitgezonden worden door de TROS

www.stedum.com

Geef een reactie