25 april 2024

Stedumers komen voor niets naar de rechtbank

0

Brandstichtingszaak aangehouden


De 24-jarige Taco M. uit Stedum had zich dinsdag voor de rechtbank in Groningen moeten verantwoorden voor het feit dat hij 2 jaar geleden tot 4 keer toe brand heeft gesticht in zijn woonplaats. De verdachte was er echter niet, een advocaat bleek evenmin voorhanden en de rapportage van de reclassering onvolledig. Er werd dan ook besloten de zaak aan te houden

Knullig voor de slachtoffers, want zij wachten al twee jaarop het antwoord op de vraag waarom M. in een tijdsbestek van twee maanden de inwoners van het dorp de stuipen op het lijf heeft gejaagd. In juni en juli van dat jaar kraaide de roode haan 4 keer. De brandweer moest uitrukken voor brandjes bij de supermarkt, cafe het Oude Raedthuys, Hervormd Centrum, en de voetbalveld van Stedum waar een berging in vlammen op ging en een containerbrand .


“Ik heb de voorlopige rapportage gezien en dat baart mij grote zorgen. Toch kan ik me geen oordeel vormen over iemand die ik niet persoonlijk heb gezien. Daar komt nog bij dat de deskundigen blijkbaar nog niet klaar zijn met M. Er volgt nog een psychologisch onderzoek en ook de rapportage van de reclassering is niet volledig”, aldus de officier van justitie.


Cafe baas J Noorbergen was aanwezig tijdens de zittig. Hij heeft een vordering ingediend van 15.000 euro. “dat is de schade die we hebben opgelopen”, aldus de Stedumer. Volgens Noorbergen is zijn gezin aan een ramp ontsnapt, zijn vrouw werd ten tijde van de wakker omdat ze dorst had. De brandweer was op dat momenet al bezig met bluswerkzaamheden .


“Onze zoon lag te slapen aan de kant waar de brand uitbrak en had last van rookvergiftiging.. Dit had ook veel slechter kunnen aflopen. Het ergste is nog wel dat Taco M. tegenover iedereen verklaart dat hij het niet gedaan heeft, terwijl zijn bekentenis op papier staat ” aldus Noorbergen

Ommelander Courant

Geef een reactie