13 juli 2024

Stedumse Europees Kampioen zijspan

0

Ze nam het op tegen Fransen, Engelsen, Duitsers, Oostenrijkers en Denen. Ze won, samen met collega William Matthijssen, alles. De Europees Kampioen grasbaan zijspan woont in Stedum, haar naam is Sandra Mollema! De combinatie was afgelopen zondag niet te stoppen.
In de finale op de baan in Vries was het duo sterker dan de Duitse combinatie Venus/Heiss. Tot in de laatste ronde van de finale bleef het veld bij elkaar.
Toen Matthijssen wat gas bij gaf hadden de andere combinaties daar geen antwoord op. Matthijssen/Mollema werden als eerste afgevlagd. Venus/Heiss werd tweede en de Duitsers Brandhofer/Zapf gingen met het brons naar huis.
William Matthijssen won al drie keer de Europese titel. Hij deed dat in 2007, 2009 en 2011, samen met zijn zus Nathalie Matthijssen. Hij voegt daar nu een vierde EK-titel aan toe. ‘Internationale wedstrijden rijden we al tegen dezelfde jongens en hebben we verscheidene gewonnen, dus we hebben wel een goeie kans. Maar het blijft gewoon moeilijk. Die ene wedstrijd moet alles goed kloppen.’ Ook Mollema begint gewend te raken aan podiumplaatsen.
Traditioneel organiseerde Vries altijd de eerste grasbaanrace van het seizoen. Vorig jaar ging die race niet door in verband met het slechte weer. En ook dit jaar had Vries niet de opening van het grasbaanseizoen. De motorsportbond had Vries gevraagd om dit jaar de EK-finale zijspan te organiseren. ‘Dat hebben we met twee handen aan gegrepen’, zegt organisator Grietinus Dussel. In totaal kwamen zo’n drieduizend mensen naar Vries om getuige te zijn van de EK-finale zijspan.

, Stedum.com en Rtv Drenthe Foto: Stedum.com

Geef een reactie