17 mei 2024

Zaterdag 24 september wordt de nieuwe dorpsontmoetingsplek in de haven officieel in gebruik genomen. Dit gebeurt tijdens een Steemer Braai, het is dan namelijk ook National Braai Day. Nu speelt dat in Zuid-Afrika, maar elkaar rondom een vuur ontmoeten kan ook in Stedum heel toepasselijk zijn.

Gezellig met je dorpsgenoten buiten iets eten en drinken maakt het afscheid van deze wel heel matige zomer vast draaglijker. En elkaar ontmoeten kan voortaan in alle seizoenen in de haven natuurlijk. Dorpsbelangen zorgt voor de barbecue, stokbrood, kruidenboter, sauzen, thee, koffie, limonade, en enkele tafels om aan te eten. Uiteraard is er ook gezellige muziek en kunnen we je dan ook het National Braai lied flink versterkt laten horen.Wat je op de barbecue wilt “braaien” en er eventueel anders bij wilt drinken, moet je wel zelf meenemen!

Het plan voor de dorpsontmoetingsplek in de haven begon met de vraag "Wat wenst Stedum?". In augustus vorig jaar is dit onderzocht tijdens een dorpsbrainstorm en het idee voor een ontmoetingsplek blijkt de grootste wens. Nu bijna een jaar later is de dorpsontmoetingsplek in de haven een feit. Het is een door de dorpsarchitect ontworpen mooie luifel boven de bestaande picknicktafel aan het water. De dorpsontmoetingsplek is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, het SNS fonds en het Oranjefonds (burendag).

Voor een goede organisatie is het prettig dat je laat weten dat je komt via activiteiten@stedum.com, maar ook zonder aanmelding ben je welkom!

Kom en heb een gezellige braai met je dorpsgenoten!

Zaterdag 24 september tussen 17 en 20 uur.

Breng zelf je vlees, gepofte aardappels, vegetarische hamburgers, salade en drinken mee!

www.stedum.com

Geef een reactie