23 februari 2024

Steemer Omloop in regen en zonneschijn

0

De 15e Steemer Omloop, de 2e loop van het Ommelander loopcircuit, is een groot succes geworden. In het clubgebouw van o.a. de IJsvereniging konden de lopers zich inschrijven en voorzien van startnummers en chips.
De wedstrijd werd onder wisselende omstandigheden gelopen door 200 deelnemers die met wat voor- en tegenwind, regen en hagel alles voor de kiezen kregen. Wel werden er redelijke tijden gelopen. Begeleid door een waterige zonnetje en bewolking werd er door en om Stedum 5 en 10 kilometer gelopen. Voorafgaande aan de loop ging de basisschooljeugd van start met hun rondjes. Aangemoedigd door het vele publiek, vaders, moeders, opa’s en oma’s werd er fanatiek gelopen. Na afloop was er een medaille, drinken en een aandenken als beloning.
Om 17.00 uur werden de deelnemers weggeschoten door Kees Eisema, Stedumer die zijn sporen heeft verdiend met vele jaren als verkeersregelaar. Bij de 10 kilometer senioren kwam als eerste Gerard Vos uit Appingedam over de finish, gevolgd door Jeberil Ismeil en als derde eindigde Adriaan Fransen uit Assen. Bij de dames senioren werd er fel gestreden om het hoogste schavot en het was Hendrike Oosterhof uit Den Haag die eerste werd gevolgd door Gwenda Vasse uit Groningen die de finishboog als tweede bereikte. Derde werd Judith Mulder uit Utrecht.
Bij de heren 40+ werd Pieter-Jan Kooi uit Loppersum 1e, gevolgd door Marcel Stoffers uit Appingedam en Koos Durenkamp die 3e werd. Bij de heren 50+ kwam Klaas Brouwer uit Zuidbroek als eerste over de finish gevolgd door Herman Grasman uit Haren. Maarten Hoeksema uit Groningen werd derde. Bij de heren 60+ was het Karel Edens uit Groningen die als eerste over de lijn kwam, gevolgd door Henk Smit uit Groningen. Derde werd de Winsummer Koos Durenkamp.
Bij de vrouwen 40+ viel de overwinning te vieren door Marjan Oosting uit Eelde, gevolgd door Simone Binnema. Petra Bus uit Bedum tekende voor de derde prijs. Bij de vrouwen 50+ werd Hilda Broekhuizen uit Winsum eerste, gevolgd door Aaltje Broekhuizen uit Meeden. Ans v.d Meer uit Garrelsweer ging er met het brons vandoor.
Bij de 5 kilometer waren het Danielle Hoogvliet en Johan Vonck die als eersten over de finishlijn bij het haventerrein in Stedum terugkeerden. De waardebon van circuit-sponsor Lopers Company uit Groningen werd uitgereikt aan Marta van Dijk uit Kantens.
Klik hier voor meer foto’s.

, Verslag: Ommelander Loopcircuit

Geef een reactie