24 mei 2024

Stemer Omloop in gemoedelijke sfeer

0


Gemoedelijkheid kenmerkte de Stemer Omloop. De wedstrijd- en recreatieve lopers kregen op een gegeven moment een fikse regenbui voor de kiezen. Ze lieten zich er niet door uit het veld slaan. Na de warme loop van vorige week in Bedum nu, met een temperatuur van rond de 17 graden, eigenlijk ideale loopomstandigheden.

Derk Bosscher, de populaire ex-weerman en presentator van RTV-Noord, was gevraagd het startschot te verrichten. Een karweitje dat de man met de vlotte babbel natuurlijk wel ligt. Vol verve kweet hij zich van die taak. Nadat de schooljeugd zich helemaal had gegeven in de jeugdloop was het de beurt aan de senioren.
Vandaag geen Jan Stuursma aan de start, maar wel een andere bekende naam. Jeroen ten Dam uit Groningen. Hij deed wat vooraf verwacht werd, winnen. Hetzelfde deed Aniek Steenhusen uit Assen bij de Dames. Zij won, zoals ze dat ook in Bedum deed. De 126 recreatieve lopers maakten er in Stedum een gemoedelijke loop van. Natuurlijk deden ook zij hun best om hun persoonlijke toptijden te verbeteren.

Zoals vermeld was het Jereoen ten Dam die bij de Heren als snelste de twee ronden van vijf kilometer volbracht. In een tijd van 34.15 snelde hij door en rond Stedum. Barry Bronsema (Groningen) liet zien goed in vorm te zijn. Slechts 13 seconden na ten Dam meldde hij zich terug in het haventje van Stedum. Gerard Vos uit Appingedam kwam tien seconden na Bronsema over de eindstreep.

De Heren 40+ klasse kende in Pieter-Jan Kooi uit Loppersum een prima winnaar. Ruim een halve minuut was zijn voorsprong op de nummer twee, Kees Groenendijk uit Haren. Het toptrio werd gecompleteerd door Niels Taatgen uit Groningen.

Henk Por uit Eelderwolde in zo langzamerhand de vaste bezetter van de eerste plaats in de klasse Heren 50+. De werknemer van sponsor Run2Day liet ook in Stedum wat dat betreft geen twijfel bestaan wie de sterkste was. Henk Pater (Scheemda) deed een minuut langer over de tien kilometer. Chris Roodhuijsen tekende voor de derde plaats.

Anniek Steenhuisen uit Assen was dus de snelste dame in Stedum (41.35 minuten). Anderhalve minuut was haar voorsprong op de nummer twee, Lydia Doornbos uit Appingedam. Suzanna Bakker, die een thuiswedstrijd liep, greep het brons.

Bij de Dames 40+ een eerste plaats voor Christien Koning uit Groningen. Een mooie tweede plek op het ereschavot voor Simone Binnema uit Eenrum. Trijn Tromp (Uithuizermeeden) nam met een sterk optreden een beker voor de derde plaats mee naar huis.

De teruggekeerde Tineke Roorda uit Westeremden was bij de Dames 40+ verreweg de snelste. Drie minuten bedroeg haar voorsprong op de winnares van Bedum, Iris Bouman (Nieuwolda). Aukje Woltjer (Scheemda) passerde als derde de finishboog in het haventje van Stedum.

De organisatie in Stedum kan terugzien op een goed georganiseerde 10e Stemer Omloop. Volgende loop is de 10e Hippolytusrun te Middelstum op woensdag 8 juni a.s..

De uitslagen van de Stemer Omloop staan op de pagina "Uitslagen 2011". Foto’s van het gebeuren zijn hier en hier te zien.

Tekst: buurcontact – Foto’s: www.stedum.com

Geef een reactie