20 juli 2024

Stemer schutters winnaar in Holwierde

0

Afgelopen week hebben de Stemer schutters geschoten in Holwierde, op een toernooi waaraan 17 teams deelnamen. Stedum deed mee met 4 teams. Dat schieten gebeurde in een zaal boven de manege in Holwierde. Kenmerkend is het café beneden, met uitzicht op de paardenbak (en de paardengeur als je binnenkomt), en het in alle rust schieten op zolder.

Je moet absoluut stil zijn, en dat zijn onze schutters niet gewend. Als er nog mensen schieten mag je ook de zaal niet verlaten, want het dichtslaan van de deur zou de concentratie kunnen verstoren. Onze schutters waren dan ook een beetje van slag, want zonder gezellig geroezemoes en het moppentappen wordt het wel erg serieus. Ook de schoten van de anderen hoor je dan des te beter, en het gevaar is groot dat je denkt zelf per ongeluk de trekker te hebben overgehaald. De echt ervaren schutters hebben natuurlijk geen problemen, en sommige onervaren schutters schoten zelfs beter dan “thuis”.


De uitslag was verrassend, gezien de duidelijk mindere resultaten van sommigen. Het B-team won de tweede prijs, en het C-team was zelfs eerste. Stedum won ook de wisselbeker. In de loterij waren we minder gelukkig, maar ook op dat gebied werd er met kippenpoten en een leverworst weer naar Stedum afgereisd. Al met al een succesvol bezoek aan Holwierde, men is weer een wedstrijdervaring en drie bekers rijker.

www.stedum.com

Geef een reactie