29 mei 2024

Stemer WielrenTocht 2011 groot succes!

0


Combineer een schitterende zonnige dag met 26 fanatieke wielrenners en je hebt mooi plaatje gecreëerd.  Op 25 september jl. haalden 26 Stemers hun stalen ros van stal om op een zonovergoten dag mooi Noord-Nederland te doorkruisen.

Was er vorig jaar nog enige stress over het wel of niet kunnen doorgaan van Stemer WielrenTocht, dit jaar waren de weergoden de organisatie bijzonder gunstig gezind. Om ca. 13.00 uur verzamelden uiteindelijk 24 wielrenners (met name Stemers en een paar introducés) zich voor een tocht van 50 dan wel 100 km. De eerste ronde ging via Westeremden, ’t Zandt naar Spijk en via de Eemshaven, Roodeschool, Oosternieland, Oldenzijl via Westeremden weer naar Stedum. De wind in de rug naar de Eemshaven en met de kop in de wind weer terug naar Steem. Nabij Garsthuizen werden de eerder vertrokken Bert en Hilga door het voortrazende peloton opgepikt en met een mooi gemiddelde van bijna 28 km per uur werd om kwart voor 3 aan de welverdiende rust op het grasveldje buiten de Vlasschuur begonnen. Na het nuttige van (teveel) slagroom, appelgebak, koek, banaan en een flesje energiedrank namen 18 deelnemers ook nog mee aan de 2e ronde van ca. 50 km. Ook dit parcours voerde de deelnemers langs het mooie platteland van Grunn. Via alle ‘bergjes’ werd via Sint Annen, Zuidwolde naar de spoorbrug over het van Starkenborg kanaal gekoerst. Met Nico Schutter (fictieve winnaar van de bolletjestrui) en Jan Krottje aan kop ging het tegen de wind in met een gemiddelde van boven de 30 km per uur via Selwerd naar Wierumerschouw en via Adorp, Sauwerd, Winsum en Onderdendam terug naar Steem.
Oud-stedumer Pieter K. liet even na Onderdendam het peloton zijn achterste zien en koerste op volle snelheid naar Middelstum, wat zal die jongen Steem missen! Om ca. 5 uur kwam het ‘uitgedunde’ peloton over de Stationsweg Stedum weer binnen en kon onder het genot van een hapje en drankje het ‘derde’ rondje worden volbracht nabij de Vlasschuur. Ook hier deed iedereen naar behoren zijn best. Toen Anjo en Annet ook nog even aansloten, veilig teruggekeerd van de Tocht om de Noord, was de conclusie van Anjo “je kin toch beter fietsn dan lopen”. Alhoewel het lang onrustig bleef aan de meet, werd onder dankzegging aan de organisatie een geweldig 3e editie van Stemer WielrenTocht om ca. half 7 afgesloten. Dus noteer alvast de laatste zondag in september 2012 voor de 4e editie van de Stemer WielrenTocht. Een evenement dat je als fietsende liefhebber Oet Steem zeker niet mag missen.
(foto’s met mobiele telefoon)
 

www.stedum.com

Geef een reactie