24 mei 2024

Stemer WielrenTocht 2012

0


De 4e editie van de Stemer WielrenTocht bracht afgelopen zondag meer deelnemers op de fiets dan ooit in de vorige edities. De weergoden waren de organiserende Wielervereniging Oet Steem gunstig gezind en dit, gecombineerd met maar liefst 29 deelnemers en een mooie tocht door het Grunneger Ommelaand, maakte de 4e editie tot een waar fietsfeest.

De eerste ronde van ca. 50 km voerde de deelnemers via Westeremden , ’t Zandt en Spijk naar de Eemshaven. Hier keerde de ‘stormachtige’ wind zich tegen het peloton oet Steem. Maar met een straf tempo van ca. 26 km per uur wisten alle deelnemers zich zonder moeite via Roodeschool, Zijldijk en Zeerijp een weg terug te banen naar Steem. De traditionele pauze in de Vlasschuur, waar de verzorging weer optimaal was, deed de wielrenners goed en een groep van 15 personen waagde zich dan ook aan de tweede ronde van ca. 50 km.
Zoals gebruikelijk lag het tempo in deze ronde aanzienlijk hoger. Met de ‘veteranen’ Menko Slager en Anjo Hofman op kop flitsten Ten Post, Schildwolde en Hellum als een schim voorbij aan het uitgedunde peloton. Nabij het Schildmeer kon er met de wind in de rug even ‘uitgerust’ worden om zo de laatste 20 km, met een straffe tegenwind op kop, te trotseren. Eerder dan verwacht werd de toren van Stedum om ca. half 5 al weer zichtbaar aan de grijzer wordende skyline van Stedum. Met de Vlasschuur in het vizier werd het tempo nog eens opgeschroefd en met een ultieme sprint vanaf de Delleweg naar het bordje Stedum aan de Lopsterweg onderscheidde zich het koren van het kaf. Op ervaring en klasse liet Menko Slager de jongere garde achter zich en hij passeerde als eerste de meet.

De 4e editie van de Stemer WielrenTocht eindigde met een peloton tevreden mannen en één vrouw in de Vlasschuur. Moe maar voldaan werden, in aanwezigheid van de trouwe supporters, onder het genot van een hapje en een drankje de verhalen over de harde wind, zeker windkracht 8!, en het hoge tempo steeds sterker. Uiteindelijk werd de illusie van de topprestatie verstoord door de roep van de laatste ronde. Tevreden keerden de laatste wielrenners naar huis. Op naar het 1e lustrum van de Stemer WielrenTocht op 29 september 2013.
 
 

www.stedum.com

Geef een reactie