17 juni 2024


Op zondag 25 september jl. deden 29 wielrenners uit Stedum (en directe omgeving) mee aan de 8e editie van de Stemer WielrenTocht. De door de Wielervereniging Oet Steem georganiseerde Stemer WielrenTocht wordt traditioneel gehouden op de laatste zondag in september.

Om ca. 1 uur vertrok het peloton wielrenners in het zonnetje vanaf het haventerrein in Stedum voor de eerste ronde van ca. 50 km. Via Westeremden, ’t Zandt en Spijk werd via het idyllische Kolhol de terugweg richting Steem gezocht. Er werd volop genoten van het mooie Hoogeland.
In de Vlasschuur in Stedum werd even ‘bijgetankt’ voor de tweede ronde. Natuurlijk stond er voor de wielrenners weer appelgebak met (veel) slagroom en koffie en een energiedrankje op het programma.
De 2e ronde kende, om alle wielrenners een optimaal fietsgenot te bieden, een snelle en een ’trage’ ronde van ca. 45-50 km. Met 25 deelnemers , waarvan 8 de snelle ronde fietsten, werd om 3 uur vertrokken uit Stedum. De snelle ronde, via het Schildmeer en met een ‘eindsprint’ vanaf café Winneweer, werd gewonnen Anne Fokkema. Hij drukte zijn voorwiel als eerste over de finishstreep aan de Lellensterweg.
De ’trage’ groep fietste met een gemiddelde van ca. 27 km via St. Annen, Thesinge, Zuidwolde via de Wolddijk naar Onderdendam en zo weer terug naar Steem. Ook bij deze ronde was er een (korte) sprint op de Weersterweg, waarbij het bordje Stedum als finishstreep gold. Tot ieders verrassing (en zeker tot die van vriendin Mirjam) wist Jan van Dijken in een lange sprint Erik Huisman en debutant Gijs Hofman te verslaan.
Met een bijzonder gezellige nazit in het zonnetje op het grasveld bij de Vlasschuur werd de zeer geslaagde 8e editie van de Stemer WielrenTocht afgerond. De liefhebbers van deze mooie tocht door het Grunneger Ommeland verheugen zich nu reeds op zondag 24 september 2017 als de 9e editie van de Stemer WielrenTocht zal plaatsvinden.

, Stemer wielrenclub

Geef een reactie