13 juli 2024
Op zondag 24 september wordt de Stemer WielrenTocht georganiseerd. In 2017 staat al weer de 9e editie van deze enige Hoogelandster Klassieker met start en finish in Stedum op het programma. Vorig jaar haalden een kleine 30 (oud)Stemers en introducés hun racefiets uit de schuur en deden mee aan deze ultieme uitdaging. Het vertrek is om 13.00 uur vanaf het Haventerrein in Stedum. Het parcours kent twee ‘rondjes’ van ca. 40/50 km.
De organisatie laat de deelnemers nog even in spanning langs welke idyllische plaatsjes en wegen dit jaar gefietst zal worden, maar op voorhand staat de organisatie garant voor een mooie route door het Grunneger Ommeland. Na het 1e rondje is er een korte pauze om even bij te tanken (natuurlijk koffie met appelgebak) bij de Vlasschuur en bestaat de mogelijkheid om de fiets aan de kant te zetten. Niet iedereen is immers dusdanig in conditie dat 100 km nog leuk is.
De eerste 50 km zal het tempo gemiddeld rond de 27 km per uur liggen. Er wordt samen in één groep, met voorfietsers, gefietst.
Het 2e rondje is gesplitst. Voor de ‘echte’ racers is er een rondje van 50 km, met – net als vorig jaar – een sprint van enkele kilometers die leidt tot Wielerkampioen van Steem. Voor de wielrenners die toch graag een 2e rondje fietsen, maar dit liever ‘iets’ rustiger doen, is het ook mogelijk om een 2e rondje te maken van ca. 35/40 km. Hier zal op de Weersterweg (tot aan bordje Stedum) ‘gesprint’ worden om de sportieve eer.
De middag en het officiële fietsseizoen zal vanaf ca. 17.00 uur worden afgesloten met (sport)drank en een hapje bij de Vlasschuur. Net als in het voorafgaande jaar is het mogelijk om per Stedumer één introducé mee te nemen. Doe mee en geef je op via a.koenes@hetnet.nl (als Stemer mag je 1 introducé meenemen – graag naam bij opgave ook noemen). Voor meer informatie kun je terecht bij: Arend Koenes, a.koenes@hetnet.nl, 06-30021407. Na opgave ontvangen de deelnemers meer detailinformatie over de 9e Stemer WielrenTocht.

, Oet Steem

Geef een reactie