24 juni 2024

Stemer WielrenTocht 2018

0

Op zondag 30 september jl. deden 21 wielrenners uit Stedum en directe omgeving mee aan de 10e editie van de Stemer WielrenTocht. De 1e editie van de Stemer WielrenTocht was op zondag 27 september 2009 en sindsdien is deze mooie ‘klassieker’ jaarlijks verreden op de laatste zondag in september.
Om ca. 13 uur vertrok het peloton wielrenners vol goede moed en genietend het mooie weer vanaf de Vlasschuur in Stedum voor de eerste ronde van ca. 50 km. Via Westeremden en ’t Zandt werd met de wind in de rug via Spijk koers gezet naar de Eemshaven. Met een forse tegenwind werden de reusachtige windmolens in de Eemshaven gepasseerd en via Roodeschool, Oosternieland en Oldenzijl werd weer richting het mooie Steem gefietst. In de Vlasschuur werd traditiegetrouw ‘bijgetankt’ voor de tweede ronde. Natuurlijk stond er voor de wielrenners weer zelfgemaakte appelgebak met (veel) slagroom en koffie, een energiedrankje en een banaan klaar.
Om de 10e editie van extra glans te voorzien was het voor de jeugd tot en met 14 jaar, o.l.v. Anjo Hofman, mogelijk om vanaf 15.15 uur deel te nemen aan een mountainbike tocht in het Stemer Bos. Dit initiatief bleek een schot in de roos, want maar liefst 12 jonge mountainbikers verschenen aan de start. Het mooie en uitdagende parcours werd bijzonder gewaardeerd door de deelnemers. Een activiteit die voor herhaling vatbaar is.
Voor de racefietsers was het na een aangename pauze weer mogelijk om een tweede ronde te fietsen. De animo om hieraan deel te nemen was beperkt, maar voldoende om toch van start te gaan. De snelle ronde, met een gemiddelde van 33,7 over 55 km, werd gewonnen door Peter Jans die zijn voorband als 1e over de streep aan de Lellensterweg in Stedum duwde. Hij mag zich het komende jaar wielerkampioen van Stedum noemen!
De ’trage’ groep fietste met een gemiddelde van ca. 27 km via St. Annen, Thesinge, Zuidwolde via de Wolddijk naar Onderdendam en zo weer terug naar Steem. Ook bij deze ronde was er een sprint op de Weersterweg, waarbij het bordje Stedum als finishstreep gold. De torenhoge favoriet Ipe Oosterhof, ook winnaar in 2017, deed wat van hem verwacht werd en was veruit de snelste. Volgend jaar zal hij te bewonderen zijn in de snelle ronde.
Met een bijzonder gezellige nazit in het zonnetje op het grasveld bij de Vlasschuur werd de zeer geslaagde 10e editie van de Stemer WielrenTocht afgerond. Voor alle deelnemers was er nog een Oet Steem-bidon om het feestelijke feit van de 10e editie te vieren. De liefhebbers van deze mooie tocht door het Grunneger Ommeland verheugen zich nu reeds op zondag 29 september 2019 als de Wielervereniging Oet Steem de 11e editie van de Stemer WielrenTocht organiseert.

www.stedum.com,

Geef een reactie