19 juni 2024

Stichting Historie Stedum

0

Ondergetekenden hebben begin november officieel  de Stichting Historie Stedum (SHS) opgericht. De doelstelling van deze stichting is het vastleggen en openbaar maken van het historisch erfgoed van Stedum in de breedste zin van het woord. We hebben van diverse dorpsgenoten al foto’s en films uit het verleden gekregen maar ook een paar historische aktes.

Daarnaast hebben we bijvoorbeeld het archief van de handelsvereniging Stedum in ons bezit gekregen.

Voor ons is nu een periode aangebroken waarin we goed gaan kijken hoe we zaken op willen zetten en hoe we een goede website bouwen. Een goede voorbereiding is het halve werk! Komende winter zullen we als bestuur de nodige avonden doorbrengen met kijken , schiften en sorteren van het beeldmateriaal. Hoewel we nog maar net begonnen zijn, zijn oude ansichten, foto’s , films , dia’s of negatieven van harte welkom. Liefst met een korte toelichting. Onze belangstelling gaat niet alleen uit naar foto’s, maar ook naar andere tastbare zaken als documenten en voorwerpen (bv gereedschap of inventaris) die rechtstreeks te verbinden zijn met de historie van Stedum. En natuurlijk het verhaal dat daar bij hoort.

Wij zullen er de komende maanden vaker op terugkomen, maar denkt u nog eens goed na of u geen foto’s , voorwerpen of verhalen hebt over Stedum die voor ons interesant kunnen zijn. Misschien vindt u ze niet bijzonder, maar een ander wel! Foto’s en documenten kunnen na het inscannen op hoge kwaliteit natuurlijk weer terug. Als u ideeën  heeft, aarzel dan niet om contact te zoeken met een van de ons.

Namens Stichting Historie Stedum,

Jan Timmer 551395
Kees Vriezema   551366
Gerard Kruidhof 551075
Klaas Pilon 551824
Jan-jaap Aue  j.aue@lighthunter.com

www.stedum.com

Geef een reactie