25 mei 2024

Stichtingsbestuur van zwembad AquariOm stapt op

0

Delfzijl – Het stichtingsbestuur van het zwembad AquariOm heeft zijn ontslag aangeboden bij burgemeester Maritje Appel van Delfzijl. Het bestuur werd gevormd door de wethouders Harrie Houwerzijl en Marian Scharft. Ze vinden dat ze de twee functies niet tegelijkertijd kunnen uitoefenen

Ex-wethouder Jan Huisman, tevens ex-bestuurslid van AquariOm, had zijn functie na zijn opstappen al aangekondigd. In juni uitten de raadsleden Koert Stulp van de gelijknamige lijst en Jan Menninga van de PvdA kritiek op het stichtingsbestuur. Ze betichtten het bestuur van ’twee petten-politiek’.

Houwerzijl zegt dat het bestuur tot het inzicht is gekomen, dat het vervullen van beide functies inderdaad niet goed is. Het afgetreden duo zorgt zelf voor een nieuw bestuur.

Stulp haalde donderdagavond in de raadsvergadering op een ander front eveneens zijn gelijk. In juni constateerde hij fouten in de jaarrekening van AquariOm over 2003. Volgens hem had het bestuur de rekening zelf niet gecontroleerd.

Het bestuur liet de jaarrekening daarop nog eens nakijken en wijzigen. Houwerzijl: “We betreuren de gang van zaken. We hebben inderdaad geen controle uitgevoerd en hebben hiervan geleerd.”

Houwerzijl waarschuwde verder dat de exploitatie van het noodlijdende zwembad in de toekomst nog lastiger gaat worden, gezien de daling van het aantal recreanten. Onderhoud in de toekomst zou nauwelijks meer te financieren zijn. Delfzijl legt nu elk jaar bijna een half miljoen euro bij om AquariOm open te kunnen houden.

www.dvhn.nl

Geef een reactie