21 mei 2024

Stormloop op opgeknapte bieb in Uithuizermeeden

0

Uithuizermeeden – De bibliotheek van Uithuizermeeden telt 1500 leden en gisteren leek het wel of ze allemaal even langs kwamen. Daartoe hadden de lezers zeker een reden. Ze hadden het vijf weken zonder hun bibliotheek moeten doen omdat die een grondige verbouwing onderging.

De bibliotheek was volgens de brandweer niet veilig, onder meer omdat er een houten schrootjesplafond in zat. De brandweer heeft dat meerdere keren laten weten en uiteindelijk besloot de gemeente Eemsmond het hele dorpshuis, inclusief bibliotheek, voor 85.000 euro te renoveren.


Zo heeft de vernieuwde bibliotheek behalve een nieuw plafond ook een nieuwe leeshoek voor de jongste kinderen en een nieuwe leestafel om bijvoorbeeld uitgebreid de krant aan te lezen. Verder zijn er nieuwe computers en de hele bibliotheek lijkt wel twee keer zo groot omdat alles in lichte tinten is geschilderd.


”Het ziet er fantastisch uit”, zegt bibliothecaresse Janine Schillings. ”En het is hartstikke druk.” Niet dat de lezers afgelopen vijf weken zonder boeken zaten. Voor de verbouwing mochten ze extra veel leesvoer lenen en bovendien konden ze terecht in de bibliotheek van Uithuizen.

www.dvhn.nl

Geef een reactie