3 december 2023

Subsidie voor woningbouw in Stedum

0

Gemeente Loppersum en Groothuis Woningbouw zijn verheugd met de toekenning van een subsidie op basis van de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten (Ministerie van VROM). Partijen hebben in gezamenlijkheid een beroep gedaan op een bijdrage uit deze regeling voor het uitbreidingsplan ten noorden van Stedum.

Groothuis heeft inmiddels een bouwvergunning voor de bouw van acht halfvrijstaande woningen.
Stimuleringsregeling
Nadat in een eerder stadium een aanvraag werd afgewezen, leverde een hernieuwde aanvraag wel succes op. "De stimuleringsregeling is opgezet door het Ministerie van VROM, en in de huidige woningmarkt zeer welkom. Per te bouwen woning wordt een subsidie verstrekt" licht wethouder Prins toe. "Door de toekenning van de subsidie kunnen de verkoopprijzen worden verlaagd. De koopsom voor een halfvrijstaande woning komt hierdoor ruim onder twee ton te liggen."
Uitbreidingsplan Borglanden
Aan de noordzijde van Stedum verrijst een kleinschalig uitbreidingsplan Borglanden. Hier ontwikkelt Groothuis Woningbouw acht ruime twee-onder-één-kap woningen in 3 verschillende types. De verkoop van de woningen is reeds gestart. Groothuis heeft ervoor gekozen hiervoor Nieuwbouw Groningen (
www.nieuwbouwgroningen.nl) in te schakelen. Dit is een verkoopcentrum dat is gespecialiseerd in de verkoop van nieuwbouwwoningen in de gehele provincie Groningen.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie