27 mei 2024

‘Suf Delfzijl laat kans op Zeehondencreche lopen’

0

Delfzijl laat de kans op vestiging van de nieuwbouw van de Zeehondencrèche ‘laconiek aan zich voorbijgaan’. "De sterren die politiek willen stralen in Delfzijl verbleken tot suffige vonken", fulmineert Robert Bouwman van Lijst Stulp. Hij had de Delfzijlster raadsfracties uitgenodigd gisteren een bezoek aan het opvangcentrum in Pieterburen te brengen, maar niet één partij gaf gehoor aan zijn invitatie.

Stulp vindt dat de havenplaats op het vinkentouw moet zitten om de vestiging van de crèche binnen te halen. "Het zou een enorme impuls betekenen voor onze armlastige gemeente en ten goede komen aan de horeca, de middenstand en de werkgelegenheid." Stulp denkt bovendien dat de zeehondenopvang profijt kan trekken van een verhuizing naar Delfzijl. Dit dankzij ‘de goede infrastructuur, het openbaar vervoer en de gunstige ligging ten opzichte van Duitsland’.

De Delfzijlster burgemeester Cees Waal liet Stulp weten dat het te vroeg is om als college van B en W een bezoek aan Pieterburen te brengen. Andere partijen reageerden helemaal niet. Na overleg met de leiding van de crèche is in Delfzijl eerder besloten de gemeente De Marne – waar de opvang nu is gevestigd – niet te dwarsbomen bij het zoeken naar alternatieven voor nieuwbouw van de Zeehondencrèche op het eigen grondgebied.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie