26 februari 2024

Supermarkt Farmsum mag blijven

0

delfzijl – De gemeente Delfzijl zal de komst van een nieuwe supermarkt aan de Nieuwstad in Farmsum niet verhinderen. Sterker nog, ze w’l graag dat de inmiddels gesloten super Kamps door een nieuwe supermarkt wordt vervangen.

Een groep bezorgde Farmsumers had maandagmiddag een gesprek met wethouder Harrie Houwerzijl (economische zaken). De Farmsumers wilden weten of de gemeente de komst van een nieuwe supermarkt steunt. Houwerzijl: “Het is goed de mening van de bewoners te horen. Wij hopen ook dat er een nieuwe supermarkt komt.” Wemke Ketting van het bewonersplatform noemt het een verhelderend gesprek. “We kunnen een verzoek indienen om het bestemmingsplan te wijzigen, zodat de komst van een grotere supermarkt ook mogelijk is.”


De Farmsumers willen graag dat het dorp een eigen supermarkt houdt. Nu Kamps is gestopt met de winkel, moeten de Farmsumers naar Delfzijl om inkopen te doen. Met name de oudere bewoners vinden dat lastig. Supermarktketens zijn vooral ge•nteresseerd in winkels met grote vloeroppervlakten. De supermarkt in Farmsum was relatief klein.

www.dvhn.nl

Geef een reactie